Reflektor

Prva saradnja čuvenih reditelja: Linč dobio ulogu kod kolege Spilberga

Komentari

Autor: Variety

05/02/2022

-

18:45

Prva saradnja čuvenih reditelja: Linč dobio ulogu kod kolege Spilberga
Dejvid Linč - Copyright AP/Jordan Strauss

veličina teksta

Aa Aa

Impresivnoj glumačkoj postavi koju je reditelj Stiven Spilberg već odabrao za svoj polu-autobiografski film, pridružio se i njegov čuveni kolega Dejvid Linč, objavio je ekskluzivno američki Variety.

Za sada je poznato da će se drama zvati "The Fablemans", ali ne i koju je ulogu Spilberg namenio Linču s kojim ranije nije sarađivao.

Istaknuti i nagrađivani reditelj, već se oprobao ispred kamera pošto je igrao i u svojoj hvaljenoj seriji "Tvin Piks", a gostovao je u "Louie" i "The Cleveland Show", a imao je i sporednu ulogu u filmu "Lucky" 2017.

Spilberg snima film koji će delom bili zasnovan na njegovom odrastanju u Arizoni, a premijera je planirana za ovu godinu. Glavni junak se ne zove Stiven, ali će priča preneti deo odnosa koji je reditelj imao sa roditeljima, a što je bila česta tema ili polazna tačka u mnogim njegovim dosadašnjim ostvarenjima.

Inače, reditelj je svoj prvi film snimio kada je imao samo 12 godina i govorio je o sudaru vozova, a koristio je svoje igračke, kako bi ekranizovao saobraćajnu nesreću. U medijima je i često govorio o godinama odrastanja u kojima se suočavao sa antisemitizmom, dok je snimao kućne i avanturističke filmove koristeći očevu 8-milimetarsku kameru.

U glumačkoj ekipi nove drame su Sem Rečner, Mišel Vilijams, Set Rogen, Pol Dejno, Robin Bartlet, kao i Džulija Baters i Gejb Label. Prema pisanju medija, vodeća uloga ambicioznog reditelja povremena je Labelu, dok će se u ulozi roditelja pojaviti Vilijams i Dejno. Ulogu, koja je pisana po liku Spilbergovog oca, trebalo bi da ima Rogen, a sestru En bi trebalo da tumači Baters.

Novo ostvarenje, rimejk klasičnog filma Stivena Spilberga iz 1961. godine "Priča sa zapadne strane" (West Side Story) osvojio je nedavno nagrade "Zlatni globus" u kategoriji najbolji mjuzikl ili komedija, dok su dve njegove zvezde, Rejčel Zegler i Arijana DeBos, dobile glumačke nagrade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura