Reflektor

Mešavina sirovog bluza i oštrog fanka: Kezaja Džons u martu u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/02/2022

-

11:19

Mešavina sirovog bluza i  oštrog fanka: Kezaja Džons u martu u Beogradu
Jean-Baptiste Mondino - Copyright Jean-Baptiste Mondino

veličina teksta

Aa Aa

Uvek svež, drugačiji, energičan i spontan, Kezaja Džons (Keziah Jones) zakazao je nove datume za nastup u Beogradu - i to za 10.  i 11. mart u klubu Bitefartcafe.

Ulaznice koje su kupljene za prošlogodišnji koncert Kezaje Džonsa (23. septembar), a koji nije održan, važiće za njegov koncertni nastup 10. marta 2022. godine.

Karte se mogu nabaviti na sajtu tickets.rs i prodajnim mestima Ticket Vision-a po ceni od 1.700 dinara, s napomenom organizatora da su u prodaji ulaznice za stajanje.

"Poreklom iz Nigerije, Kezaja je svojom neobičnom tehnikom sviranja i mešanjem sirovog bluza i oštrog fanka, stvorio žanr koji sam naziva blufunk. Koliko god puta da slušate ovog muzičara, nikada nećete slušati isti koncert. Upravo zato nam ponovo stiže ovaj muzički revolucionar", navode u saopštenju organizatori beogradskih nastupa.

"Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro", kaže Kezaja.

Kezaja često ističe da su mu uzori Fela Kuti, Majls Dejvis i Džimi Hendriks. Njegov status kvalitetnog muzičara potvrđen je već prvim albumom "Blufunk Is a Fact" sa koga se izdvojio hit "Rhythm Is Love".

Publika širom sveta danas uživa u njegovim nastupima i brojnim hitovima, među kojima se izdvajaju "Beautiful Emilie", "Million Miles From Home" i "My Kinda Girl".

Koncert organizuje Centar beogradskih festivala (CEBEF) u okviru muzičkog serijala Musicology Sessions.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura