Reflektor

"Darkshines" iznenadio fanove novom pesmom i spotom "Predaj se"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/02/2022

-

12:28

"Darkshines" iznenadio fanove novom pesmom i spotom "Predaj se"
"Darkshines" iznenadio fanove novom pesmom i spotom "Predaj se" - Copyright Zoran Lazarević Laki

veličina teksta

Aa Aa

Posle trijumfalnog povratka na scenu, nastupom na prošlogodišnjem Arsenal festu i novembarskim hit singlom "Zaboravi me", kultni kragujevački bend "Darkshines" je za Dan zaljubljenih iznenadio obožavaoce novom pesmom i spotom, "Predaj se".

Provokativan tekst seksepilno kroz spot vizalizuje harizmatična pevačica benda Dušica Đurđević, pevajući: "…Tvoj dah na telu me opija, i plima strasti me celu uzima…".

Pesmu je komponovao vođa grupe Branislav Blagojević, alias Boža Friedman, a tekst je napisala prijateljica benda Marija Petrović. Miks je delo gitariste kragujevačkog sastava Ivana Ilića Čilija, a spot su producirali Zoran Lazarević Laki i Rax Media.

Singlom "Predaj se", "Darkshines" najavljuju istoimeni album sa 10 pesama, koji će izaći u martu, u izdanju promoterske kuće "Long Play".

"Sama muzika u sebi već sadrzi neki ‘hot vibe’ osamdesetih, i zato sam želeo neki provokativan tekst, da bih zaokružio priču. S obzirom na to da sam pesmu uradio vrlo brzo i spontano, tekst mi je bio potreban odmah. Nisam želeo da `maltretiram` Jelenu Milovanović, koja nam je uradila većinu tekstova, nego sam trazio po kompjuteru neke koji su čekali da budu primećeni, i naleteo na `Predaj se`. Reči kao da su pisane za ovu kompoziciju. Mariji Petrović će ovo biti prva pesma koju je ikada objavila", ističe Boža Friedman.

"Darkshines", koji postoje još od 2003. godine, kontinuirano uvećavaju broj obožavalaca, a njihove autorske pesme, kao i obrade, vrte se na mnogim relevantnim plej-listama.

Preporuka za vas

Rundek i Ekipa prvi put u Botaničkoj bašti, dva koncerta zakazana pred beogradskom publikom

Komentari (0)

Kultura