Reflektor

Filmska krađa na snimanju Netfliksove hit serije "Kruna": Ukradeni rekviziti vredni 150.000 funti

Komentari

Autor: Guardian

25/02/2022

-

15:49

Filmska krađa na snimanju Netfliksove hit serije "Kruna": Ukradeni rekviziti vredni 150.000 funti
Filmska krađa na snimanju Netfliksove hit serije "Kruna": Ukradeni rekviziti vredni 150.000 funti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Antikviteti - rekviziti koji su korišćeni za potrebe snimanja Netfliksove hit serije "Kruna" (The Crown), a čija se vrednost procenjuje na 150.000 funti, ukradeni su preko noći u Jokširu.

Kako je objavila lokalna policija, lopovi su u sredu uveče iz tri kombija ukrali brojne predmete i rekvizite, među kojima je i verna replika čuvenog Faberžeovog jaja koje je 1933. godine kupio deda kraljice Elizabete, Džordž V, objavio je britanski Guardian.

Pored replike vrednog predmeta, među ukradenim rekvizitima su i nakit, srebrni pribor, kandelabri, dedin sat, kavez za ptice...

profimedia

Replika Faberžeovog jaja koje je kupio Džordž V

Istraga je u toku, a informaciju o krađi vrednih rekvizita koja se dogodila 23. februara, potvrdili su i iz produkcije.

"Možemo potvrditi da su antikviteti ukradeni i nadamo se da će oni ubrzo biti pronađeni i vraćeni. Nabavićemo druge rekvizite, koji će poslužiti kao zamena, tako da se ne očekuje da snimanje bude odloženo", prenosi britanski dnevnik reči predstavnika striming giganta Netlix.

U Jokširu se trenutno snima peta sezona nagrađivane serije "Kruna", koju od početka emitovanja izaziva kontroverzne i burne reakcije u britanskoj javnosit.

Pomenuti ukradeni rekviziti trebalo je da se koriste u scenama sa Imeldom Staunton, koja igra kraljicu Elizabetu u petom nastavku.

Staunton je treća glumica koja je igra britansku kraljicu, u trećoj i četvrtoj sezoni igrala ju je Olivija Kolman, a u prve dve Kler Foi.

Ulogu princeze Dajane od Eme Korin nasledila je Elizabet Debicki.

Peta sezona će početi tamo gde je četvrta sezona stala, dakle ranih devedesetih i prema ranijim pisanjima, očekuje se da dokumentuje kraljičinu godinu "annus horribilis" 1992. godine, kada se kraljevska porodica suočila sa brojnim skandalima, uključujući razvod princa Čarlsa i Dajane.

Preporuka za vas

Kontroverzni intervju sa princezom Dajanom okosnica nove sezone "Krune": Netfliks ne odustaje uprkos molbama princa Vilijama

Komentari (0)

Kultura