Reflektor

Tekst pesme "In Corpore Sano" među 10 najpopularnijih na svetskoj platformi Genius, pozitivne ocene stižu i iz Britanije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/03/2022

-

17:49

Tekst pesme "In Corpore Sano" među 10 najpopularnijih na svetskoj platformi Genius, pozitivne ocene stižu i iz Britanije
Tekst pesme "In Corpore Sano" među 10 najpopularnijih na svetskoj platformi Genius, pozitivne ocene stižu i iz Britanije - Copyright Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

veličina teksta

Aa Aa

Tekst pesme "In Corpore Sano" Ane Đurić Konstrakte, koja će ove godine predstavljati Srbiju na Evroviziji, danas (9. mart) se nalazi na drugom mestu najpretraživanijih muzičkih tekstova na svetskoj platformi Genius.

O čemu peva predstavnica Srbije zanimalo je preko 140 hiljada ljudi, a više pretraga danas ima samo ruski strimera i reper Jan Bragin poznat po pseudonimu "Shadowraze" i njegova pesma "Showdown".

Na nedeljnom nivou "In Corpore Sano" drži četvrto mesto po pretragama na Genius platformi i nadmašila je čak i tekst pesme iz popularne HBO serije "Euforija" "Elliot's Song" koju izvode Dominik Fike i Zendaja.

Mediji iz regiona danas su podelili i Zendajin Instagram story u kom je poznata glumica objavila datu top listu, doduše, pre nego što će Konstrakta da je nadmaši u pretrazi.

Genius platforma opisana je kao "najveći izvor znanja o muzici iz celog sveta", a pored tekstova pesama, sadrži informacije o izvođačima, albumima, zanimljivosti i top liste.

Sadržaj dopunjavaju sami korisnici, ali je pretraživanje otvoreno svima.

Pozitivne ocene za "In Corpore Sano" stižu i iz Britanije

Poznati engleski jutjuber, jedan od autora kanala "Skonson Reactions", objavio je video u kome analizira Konstraktinu pesmu "In Corpore Sano".

Kreator sadržaja na Jutjub mreži, već je komentarisao srpske pesme i filmove na svom kanalu, a sada je odlučio da oceni i Konstraktinu pesmu.

"Ova žena radi nešto jedinstveno. Pesma razbija, nikada nisam video nešto ovako na Evroviziji, jer tamo obično gledamo gluposti, ali ovo je umetnost. Glasao bih za Srbiju", rekao je Britanac.

U komentaru ispod videa je obrazložio da se Konstraktina pesma neće dopasti svima.

"Mnogi kažu da je pesma 'krindž', što je ok, imate pravo na svoje mišljenje. Ali, ako razumete umetnost i poruku koju ova pesma šalje, mislićete drugačije. Napred Konstrakta. Buntovna Skonson braća te podržavaju", poručio je Skonson.

Podsetimo, Konstrakta se nekoliko sati uoči finala "Pesme za Evroviziju" pojavila na prvom mestu trendinga na Jutjubu, i posle predstavljanja u polufinalnoj večeri imala je približno 350.000 pregleda.

"Od pokretanja Jutjub kanala RTS Pesma Evrovizije, ovogodišnji izbor za Pesmu za Evroviziju, bio je najgledaniji, sa 4,3 miliona jedinstvenih korisnika. Najviše pregleda bilo je iz Srbije i država regiona, dok je 16 odsto poseta došlo iz drugih delova sveta", objavio je srpski javni servis.

U Hrvatskoj, pesma "In corpore sano" je, takođe, prva u trendingu, nakon nje Sara Jo sa pesmom "Muškarčina", dok je Zorja sa pesmom "Zorja" na 4. mestu.

Konstrakta je prva u treningu i u Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i u Crnoj Gori, kao i u Sloveniji.

"Kada je reč o drugim državama, u trendingu za muziku, u Austriji je Konstrakta na prvoj poziciji, Sara Jo na sedmoj, a Zorja na 25. mestu. U Nemačkoj, u trendingu za muziku, Konstrakta je na desetoj poziciji. Sara Jo je na 39. mestu. U Norveškoj i Švedskoj, Konstrakta je došla do drugog mesta u trendingu za muziku", objavljeno je na sajtu RTS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura