Reflektor

Duo "4 Maljčika" spaja Divljana i Prokofjeva u Beogradu i Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/03/2022

-

14:40

Duo "4 Maljčika" spaja Divljana i Prokofjeva u Beogradu i Novom Sadu
Duo "4 Maljčika" spaja Divljana i Prokofjeva u Beogradu i Novom Sadu - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Klaviristi Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić, pod imenom "4 Maljčika", održaće, u ogranizaciji promoterske kuće Long Play, koncerte 9. maja u novosadskoj Sinagogi, i 10. maja, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu. 

Priznati umetnici će, povodom obeležavanja rođendana (10. maj) prerano preminulog Vlade Divljana (1958-2015), dugogodišnjeg prijatelja i saradnika Saše Šandorova, publici predstaviti jedinstven spoj muzike jednog od najznačajnijih stvaralaca na prostoru bivše Jugoslavije, i velikog ruskog kompozitora Sergeja Prokofjeva (1891-1953). 

Šandorov je sa svojim učenikom i kolegom Nemanjom Nikolićem premijerno izveo uživo ovaj jedinstven program na dva koncerta iste večeri, 30. oktobra 2020. u Kolarcu. Dosadašnji zajednički rad 4 Maljčika su prezentovala i kroz singlove i spotove  "Retko te viđam sa devojkama", "Dok dobuje kiša" i "Rusija". 

Šandorov, pred nastupe u Novom Sadu i Beogradu, ističe da je izuzetno srećan što konačno ima priliku da najavi koncerte 4 Maljčika.

"Želja da za rođendan Vlade Divljana slavimo njegovu muziku iz godine u godinu sve više raste, jer imam utisak da nam jako treba lepota njegovih predivnih melodija, uz pomoć moćnih partitura Sergeja Prokofjeva. Jedva čekam da se ponovo vidimo", poručio je on. 

Šandorov, profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, bio je saradnik na prvom Divljanovom samostalnom albumu "Tajni život A. P. Šandorova" (1988), a zatim član Vladinih pratećih bendova Old Stars i Nevladina organizacija. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura