Reflektor

"Franc Ferdinand" na turneji: Najveće hitove sviraće 25. aprila u Zagrebu

Komentari

Autor: Jutarnji list

02/04/2022

-

13:28

"Franc Ferdinand" na turneji: Najveće hitove sviraće 25. aprila u Zagrebu
"Franc Ferdinand" na turneji: Najveće hitove sviraće 25. aprila u Zagrebu - Copyright AP/Paul R. Giunta

veličina teksta

Aa Aa

Popularni škotski sastav "Franz Ferdinand" nastupiće 25. aprila u Maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu. To će ujedno biti prvi koncert nekog stranog izvođača u nekoj od dvorana u Hrvatskoj nakon više od dve godine pauze zbog pandemije koronavirusa, objavio je organizator koncerta - agencija LAA, a prenosi Jutarnji list.

Album "Hits To The Head" - najvećih hitova "Franz Ferdinand" trenutno je najprodavaniji strani album u Hrvatskoj. U okviru istoimene turneje, bend će hitove iz dve decenije duge karijere uživo izvesti pred, kako nagoveštava pretprodaja ulaznica, punom dvoranom.

"Hits To The Head" je kompilacija od 20 pesama, a donosi presek karijere benda uz dve nove pesme.

"Darts Of Pleasure",  "Take Me Out", "Do you want to", "No You Girls", "Walk Away", "This Fire", "Love Illumination", "Michael", "Ulysses", "The Dark Of The Matinée" i "Glimpse of Love"  samo su neke od pesama zahvaljujući kojima je ovaj škotski bend postao jedan od najprepoznatljivijih bendova današnjice,

"Franz Ferdinand" je, između ostalog, u Hrvatskoj nastupao u okviru festivala IN Music, a publika u Srbiji imala je priliku da ih čuje i vidi na EXIT festivalu.

Debitantski album "Franz Ferdinan" je prodat u skoro četiri miliona primeraka širom sveta, a osvojio je Mercury nagradu i Grammy nominaciju za najbolji alternativni album.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura