Reflektor

"Franc Ferdinand" predstavili novi sing i novu bubnjarku

Komentari

Autor: NME

03/11/2021

-

19:57

"Franc Ferdinand" predstavili novi sing i novu bubnjarku
"Franc Ferdinand" predstavili novi sing i novu bubnjarku - Copyright AP/Paul R. Giunta

veličina teksta

Aa Aa

Popunarni sastav "Franz Ferdinand" predstavio je novi singl "Billy Goodbye" kao najavu za predstojeću "best of" kolekciju, koja će pod nazivom "Hits To The Head" biti objavljena 11. marta, a na kojoj će se naći izbor najvećih hitova sa prethodnih pet albuma i dve nove pesme.

Škotski bend je na upravo objavljenom singlu radio sa čuvenim producentom Stjuartom Prajsom (Dua Lipa, Madona, Pet Shop Boys), a kako kaže frontmen Aleks Kapranos, pesma je inspirirana bivšim prijateljstvima.

"Razmišljao sam o ideji prijateljstva i prijateljstvima koja sam imao tokom svog života. Svi oni utiču na svakoga od nas, na različite načine, i definišu nas. Većina prijateljstava donosi divne stvari u naše živote, ali ne ostaju sva ista kroz život. Ona se razvijaju, menjaju se i ponekad prijateljstva prestaju. Ponekad loše završe, ali obično ne. Obično se prijateljstva samo završe", kazao je za NME Kapranos.

Tokom pandemije, došlo je i do velike promene u ovom popularnom škotkom sastavu. Bubnjar Pol Tomasom, jedan od osnivača "Franz Ferdinada", odlučio je da napusti bend.

"Razgovarali smo sa Polom kada su ograničenja ukinuta i kada smo mogli da se vratimo zajedno u sobu u Glazgovu. Naravno da smo razgovarali jedni s drugima tokom izolacije i znao sam da ima nešto na umu. Kada smo se našli u istoj prostoriji, bilo je očigledno da on ne želi da nastavi. Govorio je da voli te 'najbolje delove' - osećaj na bini, sviranja pred fanovima i pravljenje muzike, ali kao što bi vam i svaki drugi član benda rekao, ima mnogo s**** između kojih mu je bilo dosta. Nije želeo ponovo da prolazi kroz sve te stvari", naveo je frontmen popularnog benda.

Prema rečima Kapranosa, Pol mu je najbolji drug i da mu je njegova sreća važnija od svega, a da je i više nego skrhan zbog toga što više neće zajedno stvarati muziku.

Za novu bubnjarku Odri Tejt ima samo reči hvale i predstavlja je kao neverovatnu, te kako se prirodno uklopila nakon tužnog, ali neizbežnog odlaska muzičara iz originalne postave.

"Nakon što smo saznali kakav je bubnjar, saznali smo i kakva je ona kao osoba. Zabavna je, pametna i sjajno je imati oko sebe", dodao je Kapranos.

Govoreći o izboru pesama koje će se naći na kompilaciji "Hits To The Head", frontmen sastava kaže da je to bilo kao "kad se bira set lista za festival".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura