Reflektor

Lejdi Gaga predstavila pesmu iz nastavka filma "Top Gan": Radila sam godinama, pokušavajući da je učinim našom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/05/2022

-

14:32

Lejdi Gaga predstavila pesmu iz nastavka filma "Top Gan": Radila sam godinama, pokušavajući da je učinim našom
Lejdi Gaga - Copyright Tanjug/AP/Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

veličina teksta

Aa Aa

Nakon dve godine odlaganja zbog pandemije, dugoočekivani film "Top Gun: Maverick" - nastavak kultnog filma sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi, naći će se pred publikom.

Nastavak kultnog filma "Top Gan"  premijerno će biti prikazan na specijalnoj projekciji na predstojećem Kanskom festivalu, koji se održava od 17. do 28. maja, a najavljeno je da će film od 27. maja biti i na repertoarima bioskopa.

Muzičku numeru pod nazivom "Hold my hand" za nastavak kultnog filma je uradila Ledi Gaga, pred kojom je bio veliki zadatak - da bar dosegne prepoznatljivost i popularnost legendarni hit "Take my breath away".

"Kada sam napisala ovu pesmu za `Top Gun: Maverick`, nisam čak ni shvatila koliko se slojeva prostire kroz srce filma, moju psihu i prirodu sveta u kojem živimo. Radila sam na pesmi godinama, usavršavajući je, pokušavajući da je učinim našom", napisala je ranije Lejdi Gaga na Tviteru i nastavila rečima:

"Želela sam da pretvorim muziku u pesmu u kojoj delimo našu duboku potrebu da budemo shvaćeni i da pokušamo da razumemo jedni druge - čežnju da budemo bliski kada se osećamo tako daleko i sposobnost da slavimo životne heroje.

Tako sam zahvalan Tomu, Hansu i Džou na ovoj prilici - i bilo je lepo iskustvo raditi sa njima... Ova pesma je ljubavno pismo svetu tokom i posle veoma teškog vremena..."

Premijeru filma, pre nekoliko dana je najavio Tom Kruz egzibicijom na avionu - video snimkom kojim je iz Južne Afrike pozdravio prisutne na konvenciji filmske industrije u Las Vegasu.

"Hej, svi! Voleo bih da mogu da budem tamo s vama. Žao mi je zbog dodatne buke. Kao što vidite, snimamo najnoviji nastavak `Nemoguća misije`", poručio je 59-godišnji Kruz, koji se jedva čuo zbog buke motora aviona i jakog vetra.

Podsetimo da je film iz 1986. godine pokrenuo karijeru Toma Kruza kao globalne akcione zvezde i da je tada zaradio više od 350 miliona dolara.

Producent Džeri Brukhajmer, je prošle godine izjavio da su u nastavku ovog kultnog filma pronašli način da ispričaju "divnu priču koja je drugačija i sveža", i koju je Tom Kruz prihvatio.

"Tom se zaljubio u priču, uvek je bio zaljubljen u lik", naveo je Brukhajmer i dodao: "Maverik je i dalje Maverik, to je sve što ću vam reći… Još uvek je privlačan, zabavan lik. I vodimo ga na zaista lepu vožnju".

Nakon više od 30 godina služenja u Mornarici, kao jedan od najboljih pilota, Pit Maverik Mičel (Tom Kruz) je tamo gde i treba da bude. Ne preza da probije barijere kao hrabar test pilot i izbegava da prihvati unapređenje koje bi ga zauvek spustilo na zemlju.

Kada je počeo da podučava vod mladih pilota koji su na obuci za specijalne misije, kakve ni jedan živi pilot nikada još nije video, Maverik sreće poručnika Bredlija Bredšoa čiji je nadimak Ruster, sin maverikovog pokojnog prijatelja, oficira za presretanje radara, poručnika Nika Bredšoa, zvanog Gus.

Suočavajući se sa neizvesnom budućnošću i sa duhovima prošlosti, Maverik se upušta u borbu sa svojim najvećim strahom, što će kulminirati misijom koja zahteva veliku žrtvu svih koji budu izabrani da u nju polete, navodi se u sinopsisu za nastavak koji fanovi širom sveta željno iščekuju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura