Poznati

Osumnjičeni da je ranio šetača pasa Lejdi Gage greškom pušten iz zatvora

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Guardian

09/04/2022

-

21:00

Osumnjičeni da je ranio šetača pasa Lejdi Gage greškom pušten iz zatvora
Osumnjičeni da je ranio šetača pasa Lejdi Gage greškom pušten iz zatvora - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Devetnaestogodišnjak koji je uhapšen zbog sumnje da je februara prošle godine učestovao u incidentu kada je ranjen Rajan Fišer, čovek koji je šetao pse Lejdi Gage, greškom je pušten iz zatvora u Kaliforniji, prenosi Guardian.

Džejms Džekson (19), jedan od trojice koji su uhapšeni i koji se terete za pokušaj ubistva, te oružanu pljačku i zaveru krađe francuskih buldoga popularne muzičarke i glumice, u sredu je greškom oslobođen iz zatvora pošto se pojavio na sudu.

"Izgleda da su optužnice protiv Džeksona odbačene, ali u planu je da se one zamene optužnicom Velike porote otpečaćenom na saslušanju u Los Anđelesu", izjavio je predstavnik okružnog javnog tužioca za Los Anđeles za američku mrežu NBC.

Ova američka mreža je kasnije izvestila da su izvori koji poznaju sudski postupak primetili da se čini da evidencija o slučaju zamene nije ni ažurirana.

Džekson je navodni strelac u incidentu koji se dogodio 24. februara 2021. i, takođe, optužen je za napad poluautomatskim vatrenim oružjem i za nošenje skrivenog vatrenog oružja u vozilu.

Šetač pasa ostao bez plućnog krila

Podsetimo, Rajana Fišera su napadači presreli nasred ulice na području Sijera Bonita Avenije i Sanset Bulevara dok je šetao pse, prilikom čega je i upucan, a tu priliku su razbojnici iskoristili kako bi ukrali dva buldoga američke pevačice i glumice.

"Osumnjičeni su prišli žrtvi u belom automobilu Nisan Altima sa četvoro vrata. Dvojica osumnjičenih su izašla iz vozila i, uz pretnju oružjem, od žrtve zatražila da im preda pse. Žrtva se potom fizički borila sa osumnjičenima, a jedan od njih ju je upucao - zatim su uzeli dva od tri psa i pobegli sa mesta zločina", navedeno je tada u saopštenju iz policije Los Anđelesa.

Detektivi su naveli i to da misle da osumnjičenima meta nije bio Fišer, već psi poznate pevačice, jer su znali da bi za otkup uzeli veliku svotu novca, te da je to bio motiv pljačke.

Kasnije se policajci saopštili da je troje osumnjičenih, koji imaju od 18 do 27 godina, uhapšeno  pod optužbom za pokušaj ubistva, dok se još dvoje tereti da su pomagali u krađi i pokušaju ubistva. 

Losanđeleška policija je, u jednom od saopštenja, navela da su četvorica od petoto osumnjičenih dokumentovani članovi bande.

Krajem marta 2021, šetač pasa Lejdi Gage je izašao iz bolnice i tom prilikom je za BBC izjavio da mu je odstranjen deo plućnog krila, te a se neverovatno brzo oporavio posle operacije.

Dva ukradena francuska budloga, Kodži i Gustav, vraćeni su i to pošto je Lejdi Gaga ponudila nagradu od 500.000 dolara kao nagradu za bezbedan povratak svojih ljubimaca.

Treći pas, Mis Ejž, uspeo je da pobegne otmičarima i policija ga je kasnije pronašla.

Lejdi Gaga, čije je pravo ime Stefani Džermanota, u vreme incidenta je bila u Rimu povodom snimanja filma Ridlija Skota "Gučijevi", a novac ženi koja je vratila otete kućne ljubimce nije uplatila po savetu policije koja i dalje istražuje okolnosti pod kojim se pomenuti incident dogodio.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin