Aktuelno iz kulture

Ko će ove godine uručivati Oskare dobitnicima?

Komentari

Autor: Indie Wire

06/03/2022

-

12:09

Ko će ove godine uručivati Oskare dobitnicima?
Ko će ove godine uručivati Oskare dobitnicima? - Copyright AP/Joel Ryan,Jason Mendez, Joel C Ryan, Victoria Will

veličina teksta

Aa Aa

Akademija filmskih umetnosti i nauka najavila je prvu listu ličnosti koje će uručivati nagrade dobitnicima na 94. ceremoniji dodele Oskara. 

Za sada je poznato da će nagrade uručivati Kevin Kostner, Zoi Kravic, Lejdi Gaga, Rouzi Perez, Kris Rok i Ju Džung Jun, a da je produkcija ceremonije poverena Vilu Pakeru i Šejli Kouvan.

Nije poznato kojim kategorijama će ovi umetnici uručivati nagrade, kao ni ostale zvezde koje će se naći na sceni, a čija će imena biti sukcesivno objavljivana narednih dana.

Ranije u februaru, Akademija je objavila da će većina gostiju morati da ima potvrdu o vakcinaciji protiv kovida 19, ali ne i voditelji i izvođači.

Takođe, najavljeno je da kandidati i njihovi pozvani gosti neće morati da nose maske u sali i da će biti smešteni blizu bine sa adekvatnim razmakom između stolica, dok će ostali učesnici koji sede iza morati da nose maske za lice, jer među njihovim sedištima neće biti razmaka.

Uz to, Akademija smanjuje kapacitet ovogodišnje emisije na 2.500 u odnosu na uobičajenih 3.300.

Ceremonija će imati tri voditeljke

Posle tri godine bez domaćina, tročasovni program će ovog puta biti podeljen na tri dela, od kojih će svaki voditi po jedna voditeljka: Vanda Sajks, Ejmi Šumer i Redžina Hol, a prenosiće se uživo na ABC mreži.

AP Photo

 

Ideja je da sa tri voditeljke privuče veću gledanost, koja je poslednjih godina značajno opala.

Oskari su ostali bez domaćina 2019, kada je komičar Kevin Hart odustao od tog zadatka, nakon što su isplivali njegovi stari homofobični tvitovi, piše Entertainment Weekly.

Džimi Kimel je poslednji voditelj Oskara, koji je bio domaćin ceremonije 2018. godine.

Interesantno je da je program bez domaćina održan 2019. privukao veću gledanost (29,56 miliona) nego prethodne godine.

Međutim, 2020. broj je pao na 23,64 miliona, a zatim drastično na 10,4 miliona koliko je ljudi pratilo prošlogodišnju dodelu Oskara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura