Aktuelno iz kulture

Semjuel L. Džekson: Oskara treba da dobije film sa najvećom zaradom na blagajnama

Komentari

Autor: The Times

04/03/2022

-

22:11

Semjuel L. Džekson: Oskara treba da dobije film sa najvećom zaradom na blagajnama
Semjuel L. Džekson - Copyright AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

Samjuel L. Džekson je dobitnik ovogodišnjeg počasnog Oskara, koji će mu biti dodeljen 25.  marta, dva dana pre velike ceremonije, ali želi da poruči žiriju, da je svoju zlatnu statuetu trebalo već da dobije.

On je, inače, do sada imao samo jednu nominaciju i to za sporednog glumca u Tarantinovim "Petparačkim pričama" iz 1995. godine, ali je nagrada pripala Martinu Landauu za ulogu u filmu "Ed Vud".

"Taj je trebalo da osvojim", rekao je nedavno za The Times, a požalio se i na činjenicu da njegov film "Ljubavna groznica" (Jungle Fever), koji je napisao, producirao i režirao, nije čak ni nominovan.

"Moja žena i ja smo išli da gledamo 'Bagsija' (koji je pobedio te godine). Prokletstvo! Oni su bili nominovani, a ja nisam? Pretpostavljam da crnci obično pobede kad rade neopisiva sra*a u filmu. Kao Denzel (Vošington) za to što je užasan policajac u 'Training Day'. Sve divne stvari i dobre uloge kao u 'Malkolm X'? Ne - daćemo nagradu drugima. Zato mislim da je trebalo da osvojim Oskara. Ali Oskar neće pomeriti decimalu na vašem bankovnom računu - ona zavisi od broja gledalaca, a ja sam s tim uradio dobar posao", rekao je Džekson.

On je primetio da bi Oskari trebalo da skrenu veću pažnju na filmove koji imaju veliku gledanost.

Akademija je pokušala da uvede kategoriju za najpopularniji film 2018. ali u tome nije uspela. Međutim, Džekson i dalje podržava tu ideju i smatra da bilo koji film sa najvećom zaradom u bioskopima treba da dobije to priznanje.

"Treba da daju Oskara za najpopularniji film, jer o tome se radi u ovom biznisu", rekao je Džekson, dodajući da bi trebalo nagraditi "Spajdermen: Put bez povratka", koji je tokom prošle godine zaradio 1,8 milijardi dolara. 

"Svi filmovi vrede. Neki idu u bioskop da ih priča dodirne. Neki vole superheroje. Ako neko ima više gledalaca od vas, to samo znači da vam publika nije toliko široka. Postoje ljudi koji su imali uspešnu karijeru, ali niko ne može da se seti ni jedne replike iz njihovih uloga. Ja sam lik koji kaže nešto što završi na majici", dodao je Džekson.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura