Aktuelno iz kulture

Lejdi Gaga je imala ulogu u "Sopranovima": Tada nisam znala kako da slušam na sceni

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

04/12/2021

-

09:36

Lejdi Gaga je imala ulogu u "Sopranovima": Tada nisam znala kako da slušam na sceni
Lejdi Gaga - Copyright Tanjug/AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

Stefani Germanota je 2001. bila "obična" Njujorčanka italijanskog porekla, kada je dobila malu ulogu u 9. epizodi treće sezone hit serije "Sopranovi". 

Dvadeset godina kasnije, celi svet je zna kao Lejdi Gagu, sa uspešnom muzičkom i filmskom karijerom.

Sada, kad mnogi njenu ulogu Patricije Ređani u novom filmu Ridlija Skota "Gučijevi" vide kao ozbiljnog kandidata za Oskara, Lejdi Gaga se u jednom intervjuu osvrnula na svoje početke pred kamerama. 

"Kada se osvrnem na tu scenu, tačno vidim šta sam pogrešno radila", kaže ona u novom podkastu na portalu Entertainment Weekly. 

"Tada nisam znala kako da slušam na sceni! Sad to vidim i onda kažem: 'Ovo nije pravi smeh'", kaže glumica i pevačica.

Nakon što je dobila Oskara za najbolju žensku ulogu i najbolju originalnu pesmu u filmu "Zvezda je rođena", Gaga kaže da je od tinejdžerskih dana, kada je igrala devojku koja jede picu i kikoće se u pozadini glavne scene serije "Sopranovi", "mnogo odrasla kao glumica".

Ona kaže da je izučavala tu veštinu i prihvatala uloge koje je izazivaju, kao što je Patricija Ređani, žena koja je poručila ubistvo svog muža Mauricija (Adam Drajver), naslednika imperije Guči.

"Nijansiranost i specifičnost glumca je nešto što može da se razvija vremenom, ako ste spremni da slušate i zaista čujete druge glumce sa kojima radite. Vidim vrlo nespecifičnu glumicu (u 'Sopranovima'), a sada vidim sebe kao nekoga ko barem teži tome da bude specifičan, a da da o tome ne mora da razmišlja. To zahteva mnogo pripreme. Zaista želim da se zahvalim svojoj učiteljici glume Suzan Bejtson. Ona i ja smo mesecima radile na ovome, pre nego što smo snimali, kao i Ridliju Skotu, neverovatnom reditelju, koji vam pruža sve uslove na setu, kako biste samo poleteli", izjavila je Gaga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura