Reflektor

Snima se serija o Fridi Kalo: Kako je stvarno živela čuvena slikarka

Komentari

Autor: ArtNet

21/05/2022

-

09:48

Snima se serija o Fridi Kalo: Kako je stvarno živela čuvena slikarka
Snima se serija o Fridi Kalo: Kako je stvarno živela čuvena slikarka - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Život voljene i planetarno čuvene meksičke slikarke Fride Kalo (1907-1954) bio je živopisan, neobičan, ispunjen turbunelntnim dešavanjima i bolom, dramatičnim događajima o kakvim se obično čita u romanima ili gleda na televiziji. I upravo će se njen život naći na malim ekranima, objavio je Variety.

"Cilj serije je da prikaže Fridu onakvu kakvu je do sada nismo videli. Želimo da prikažemo kako je ona zaista živela na osnovu onoga što njena porodica zna o njoj", izjavila je Mara Romeo Kalo, nećaka čuvene slikarke.

 

Iako se čini da je o strastvenoj Fridi Kalo do sada već sve ispričano i prikazano, posebno u hvaljenom filmu sa Selmom Hajek u ulozi slikarke, najavljena serija bi trebalo da pruži jedan potpuno novi uvid u njen život.

Serija će biti rađena u produkciji BTF Media sa sedištem u Majamiju i legata koje brine o nasleđu Fride Kalo.

"Ovaj projekat bi trebalo da prikaže Fridu kao ženu čija umetnost predstavlja osnaživanje, nadu i moć, kao i da omogući da njena porodica podeli sa publikom njeno nasleđe koje nastavlja da inspiriše hiljade ljudi širom sveta", istakao je za američki list Alfonso Duran, general direktor Frida Kahlo Management, fondacije koja u ime porodica brine o nasleđu čuvene umetnice.

Frida se proslavila svojim živopisnim autoportretima, koji su imali različite teme, kao što su ljudsko telo i smrt. Mnogi su je smatrali heroinom, jer je svoju životnu bol kako fizičku tako i emotivnu, koristila kao snagu i pretvarala je u umetnost.

Kako je za sada objavljeno, u planu je da svaka epizoda razotkrije malo poznate i različite aspekte njenog života. Međutim, za sada nije poznato ko će ovog puta igrati Fridu Kalo, kao ni to kada će i gde serija biti emitovana.

Preporuka za vas

Ovo je glas Fride Kalo: Otkriven za sada jedini poznati snimak glasa meksičke ikone
Sva lica i boje Fride Kalo: Saobraćajna nesreća bila je prva, a druga velika nesreća bio je Dijego, večita inspiracija i patnja

Komentari (0)

Kultura