Reflektor

Monika Levinski producent naredne sezone "American Crime Story": Tema je opoziv Klintona

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

16/06/2021

-

21:19

Monika Levinski producent naredne sezone "American Crime Story": Tema je opoziv Klintona
Monika Levinski producent naredne sezone "American Crime Story": Tema je opoziv Klintona - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dugoočekivani nastavak popularne serije "American Crime Story", koji se bavi opozivom Bila Klintona nakon skandala "Levinski", producira upravo glavna akterka te afere. Monika Levinski, prema pisanju Hollywood Reporter, potpisala je sada i ugovor sa kompanijom "20th TV" za pravo prve ponude za svoje buduće projekte.

Levinski, koja je postala svetski poznata kao Klintonova saradnica i ljubavnica producira sezonu u kojoj će bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država igrati Klajv Oven, dok će Edi Falko, koju znamo kao Karmelu iz "Sopranovih", tumačiti lik Hilari Klinton.

"Naš tim je upoznao Moniku tokom njenog učešća u predstojećoj sezoni 'American Crime Story' i bili smo impresionirani njenim producentskim instinktima i njenom željom da se pozabavi provokativnim, neispričanim pričama. Ona je hrabra i strastvena kada je reč o poslu i nadamo se da će ovaj ugovor o prvoj ponudi dovesti do naših mnogih zajedničkih projekata", saopštila je predsednica "20th TV" Keri Burk.

Inače, "American Crime Story" je osmišljena tako da svaka sezona predstavlja samostalnu mini-seriju, prateći zasebne i nepovezane istinite događaje. U prvoj se bavila slučajem O. Džej Simpsona, dok je u drugoj rasvetljavala ubistvo Đanija Versaćea.

Još od eseja koji je objavio "Veniti Fer" 2014. o skandalu sa Klintonom i onim što ju je nakon toga sačekalo u svetu, Levinski je uspela da se rebrendira kao spisateljica, govornica i aktivistkinja. Njen TED govor "Cena srama" broji milione pregleda.

Ona se godinama zalaže za bezbednost na društvenim mrežama i bavi se temama privatnosti i negovanja saosećanja u internet komunikaciji.

Takođe, HBO Maks uskoro će objaviti dokumentarac "15 minuta srama" čiji je ona izvršni producent.

"Zainteresovana sam da pričam priče koje su zabavne, zanimljive i emotivne, koje pokreću razgovore i istražuju ljudsko biće iz neočekivanog ugla. To je ono zbog čega sam pokrenula Alt Ending Prodakšns (njena producentska firma prim. aut.) i zbog toga sarađujem sa 20th TV. Budući da je moja priča godinama preotimana, zainteresovana sam za glasove i perspektive koje kroz istoriju nismo imali priliku da vidimo i čujemo", napisala je Levinski u svom saopštenju.

Prevela i priredila: S. Rosić

Komentari (0)

Kultura