Reflektor

Milan Petrović nastupa u Domu kulture "Studentski grad"

Komentari

Autor: Euronews

18/06/2021

-

14:38

Milan Petrović nastupa u Domu kulture "Studentski grad"
Milan Petrović nastupa u Domu kulture "Studentski grad" - Copyright Saša Ivanović

veličina teksta

Aa Aa

Milan Petrović, poznati beogradski kompozitor i klavijaturista, nastupiće sa svojim bendom 26. juna u Domu kulture "Studentski grad".

Petrović je nedavno novim singlom "Connected Again" najavio kompilaciju autorskih kompozicija "The Best of 2011 - 2021" nastalih u proteklih 10 godina, u kojoj su učestvovali i brojni regionalni muzičari.

"The Best of 2011 – 2021" predstavlja retrospektivu pažljivo biranih autorskih kompozicija Milana Petrovića koje su objavljene i nastale u proteklih deset godina, a gde je sarađivao sa mnogim poznatim muzičarima kao što su Vasil Hadžimanov, Aca Seltik, Sky Wikluh, Bruno Mičetić, Dušan Bezuha, Boris Bunjac, Branko Isaković, Ivan Aleksijević, Vladimir Maričić…

Iako na muzičkoj sceni Milan Petrović gradi svoju profesionalnu karijeru već 25 godina, kompilacija "The best of 2011 - 2021" kroz izabranu 21 autorsku kompoziciju, predstavlja osvrt na njegov opus u vreme solo karijere.

U okviru kompilacije, posebna pažnja posvećena je saradnji sa ženama iz sveta muzike, a koje svoju karijeru grade takođe u regionu i svetu, kao što su Sonja Kalajić, Ksenija Komljenović (SAD), Diana Čerenšek (HR), Vanja Danilović (BIH), Maja Klisinski, Aleksandra Djordjević, Mina Momčilović, Dunja Popović, Bojana Todorović.

U sinergiji svih muzičara i muzičarki sa kojima je Milan Petrović sarađivao na ovim kompozicijama, kompilacija "The best of 2011-2021" vodi nas kroz vrednosti prijateljstva, putovanja i istinskog doživljaje prirode i ljubavi.

Album otvara najnoviji singl "Connected Again" na kojem su radili muzičari iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije: Sašo Popovski (gitara, MKD), Djodje Maksimovski (bass, MKD), Ermal Rodi (sax, AL), Goran Savić Čaki (bubnjevi, SRB) I naravno Milan Petrović (klavijature, kompozicija, aranžman SRB).

U ovom desetogodišnjem stvaranju i muzičkom putovanju, kompilaciju zaključuje kompozicijom za klavir pod nazivom "In Love" u solo izvođenju Milana Petrovića.

Cover photo je delo fotografa Mine Pavlović, a dizajn potpisuje Daniel Mihajlović.

Saša Ivanović

 

Milan Petrović je kompozitor, pijanista i tekstopisac. U samostalnoj karijeri objavio je ukupno deset izdanja na kojima se potpisuje kao kompozitor, aranžer i muzičar, a kao gostujući muzičar nalazi se i na brojnim izdanjima umetnika iz regiona.

Nastupao je širom sveta kako samostalno, tako i sa Milan Petrović Quartetom, koji pored njega čine Lehel Nađ, Bogdan Zdjelar i Robert Gostincar.

Komentari (0)

Kultura