Reflektor

"Kamenolom": Kantautor Ivan Jegdić objavio prvu zbirku pesama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/07/2022

-

12:52

"Kamenolom": Kantautor Ivan Jegdić objavio prvu zbirku pesama
"Kamenolom": Kantautor Ivan Jegdić objavio prvu zbirku pesama - Copyright Ljubica

veličina teksta

Aa Aa

Mladi kantautor Ivan Jegdić je posle svog debi albuma "Neka čuju me", objavio i svoju prvu zbirku pesama pod imenom "Kamenolom".

Za prvo štampano izdanje "Kamenoloma", zakazana je i beogradska promocija u Zetskoj 2, u bašti "Beti Ford" u petak 22. jula sa početkom od 18 časova.

U okviru promocije, Ivan će voditi razgovor sa specijalnim gostom Vladimirom Kolarićem, potpisivaće knjige koje će od tog trenutka biti dostupne za kupovinu, a potom izvesti i akustični koncert.

Mateo Delale-Putniković

 

"'Kamenolom' je nastao 2021. i inspirisan je brigama 'malog' čoveka koji traži svoje mesto u svetu, sebi samom i među ljudima. Pesme iz ove zbirke odlikuje mračno raspoloženje i lirski subjekat je u večitoj potrazi za odgovorima na pitanja koje je nemoguće dati. Čitava zbirka nastala je na temeljima poezije Branka Miljkovića, Vaska Pope i Velimira Rajića i, donekle, Šarla Bodlera. Bio je izazov nakon pisanja tekstova uz muzičku podlogu oprobati se u isključivo pisanoj formi i nadam se da je taj 'eksperiment' uspešno sproveden", 

Autor naslovnih korica za ovo izdanje je Mateo Delale-Putniković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura