Reflektor

"Rigoleto" u Novom Sadu i Beogradu: Opera Srpskog narodnog pozorišta vodi publiku van zone konfora

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2022

-

10:14

"Rigoleto" u Novom Sadu i Beogradu: Opera Srpskog narodnog pozorišta vodi publiku van zone konfora
Rigoleto - Copyright Novi Sad /EPK V. Veličković

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov koji je govorio predstojećem izvođenju opere "Rigoleto" u Novom Sadu i Beogradu.

Stankov je podsetio da je Verdijev "Rigoleto" premijerno izveden u Srpskom narodnom pozorištu 2019. godine i da se "pokazao kao uspešna produkcija kojoj se publika uvek rado vraćala".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"U toku pandemije smo iskusili kao primer dobre prakse da program Opere SNP izlazi tamo gde je publika van zone konfora pozorišta. Iza nas je premijera 'Aide' na Petrovaradinu što nas je podstaklo da pravimo nove produkcije te vrste", istakao je Stankov.

Prema njegovim rečima, "Rigoleto" će biti izveden 7. septembra u SNP, a 10. septembra na platou "Geozavoda" u Beogradu, sa "sa svetski poznatim baritonom Željkom Lučićem, koji je pre 20 godina karijeru započeo u Srpskom narodnom pozorištu".

SNP/V. Veličković

Opera "Aida"

"Svi se ovome veoma radujemo. Uzbuđenje je veliko, možda najviše za Lučića koji se posle 20 godina vraća u Novi Sad i ponovo staje na veliku scenu 'Jovan Ðorđević'", podsetio je Stankov.

Direktor pozorišta je naveo da su novi pristupi publici pokazali rezultate i da u proteklih pet godina SNP "ima sve više i više mlade publike koja možda nikad nije ranije ulazila u pozorište".

"Videli smo kroz mnogo primera da je operi potreban novi, veći prostor. U Novom Sadu 7. septembra i beogradu 10. septembra možda će biti kruna svega što smo radili u prethodnom periodu i siguran sam da ćemo kroz vreme dobijati novu publiku koju će opera zainteresovati", rekao je Stankov.

Prema njegovim rečima, novu sezonu u Operi SNP-a će otvoriti 30. septembra "Karmen" kompozitora Žorža Bizea, posetioce očekuje "mnogo uzbudljivih stvari u Drami i Baletu", a postoje i planovi za gostovanje istaknutih umetnika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura