Reflektor

"Osvajači" koncertom u MTS Dvorani obeležavaju 30 godina postojanja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/09/2022

-

17:13

"Osvajači" koncertom u MTS Dvorani obeležavaju 30 godina postojanja
"Osvajači" koncertom u MTS Dvorani obeležavaju 30 godina postojanja - Copyright Marina Pešić/Promo

veličina teksta

Aa Aa

U okviru jesenje sezone u MTS Dvorani, beogradsku publiku će 19. oktobra nastupom obradovati i kragujevački hard rok sastav Osvajači, poznat po čuvenim hitovima "S kim čekaš dan", "Maska", "Pronađi me", "Možda nebo zna", "Nikad više s tobom", "Krv i led"...

Članovi benda koji je nastao pre tačno tri decenije (1990) ujedno će nastupom u kultnoj dvorani obeležiti i 30 godina postojanja. Uoči rođendana poručuju da su se uželeli solo svirki, te da ih raduje susret sa beogradskom publikom.

Bend su devedesetih osnovali prepoznatljivi vokal Zvonko Pantović Čipi, gitarista Dragan Urošević, klavijaturista Nebojša Jakovljević, bas gitara Saša Popović i bubnjar Miša Raca.

Promo

 

U rad benda bio je uključen i basista Dejan Dačović, kao i klavijaturista Laza Ristovski koji je bio zadužen za produkciju, ali je povremeno i nastupao sa Osvajačima. Na svoja prva dva albuma, "Krv i led" (objavljenom 1990. godine) i "Sam" (objavljenom 1995. godine), predstavili su se glam metal zvukom, a najveći uspeh su doživele njihove balade "Možda nebo zna" i "S kim čekaš dan".

Kako najavljuju, sa Beograđanima će se 19. oktobra podsetiti kako ovih čuvenih balada, tako i drugih dinamičnih hitova, koje sve generacije i dan danas pevaju.

Bend je svojevremeno nastupao i na brojnim domaćim festivalima.

Karte za koncert u prodaji na blagajni MTS Dvorane i putem Tickets.rs

Komentari (0)

Kultura