Reflektor

Animacija inspirisana istinitim događajima: Zvezdani psi Belka i Strelka istražuju Saturn

Komentari

Autor: Euronews

26/06/2021

-

14:23

Animacija inspirisana istinitim događajima:  Zvezdani psi Belka i Strelka istražuju Saturn
Treći nastavak ruske animirane sage - Copyright MCF MegaComFilm/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Psi koji govore, psi koji upadaju u nevolje, psi astronauti i oni koji su poslati na novi tropski zadatak, to su Belka i Strelka. Njih će publika od 9. septembra moći da gleda na velikom platnu domaćih bioskopa, a upravo je objavljen prvi trejler.

Nakon uspeha prva dva dela ruske animacije, "Zvezdani psi" i "Zvezdani psi: Avantura na mesecu", Belka i Strelka vraćaju se iskusniji, zanimljiviji i smehotresniji u najnovijem nastavku sage.

Kada se u tropskim krajevima Atlantskog okeana pojavi misteriozni i opasni vrtložni fenomen, prvi astronauti na povratku iz misije - Belka i Strelka poslati su na Saturn da istraže ovu čudnu pojavu.

MCF MegaComFilm/Promo

 

Animacija je inspirisana istinitim događajima. Sredinom avgusta 1960. godine, naime, Sovjeti su lansirali Sputnjik 5, satelit koji je trebalo da proveri da li je moguće da živa bića opstanu duži vremenski rok u svemiru. U kosmos je sa sobom poneo dva psa, Strelku i Belku, dva siva zeca, 40 miševa i dva pacova. Pseći kosmonauti utrli su put Juriju Gagarinu koji je 12. aprila 1961. postao prvi čovek u svemiru.

MCF MegaComFilm/Promo

 

Rediteljka crtanog filma Ina Evlanikova je za prvi deo animacije dobila rusku nagradu iz oblasti kinematografije Zlatni orao za najbolju animaciju, dok je za sledeća dva nastavka bila nominovana u istoj kategoriji.

Priča o psima koji krstare svemirom je prava porodična poslastica jer je istovremeno zabavna i edukativna što je siguran put koji vodi ka novom animiranom klasiku.

Komentari (0)

Kultura