Reflektor

Otvaranje izložbe Danice Bićanić 5. jula u Galeriji SULUV

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2021

-

12:31

Otvaranje izložbe Danice Bićanić 5. jula u Galeriji SULUV
SULUV /Danica Bićanić - Copyright SULUV /Danica Bićanić

veličina teksta

Aa Aa

Izložba Danice Bićanić pod nazivom "Konstelacije fluidnih prostora - dokument i kontekst" biće otvorena 5. jula u Galeriji Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV) i trajaće do 16. jula, saopšteno je iz te institucije.


Ova postavka, ujedno i autorkin doktorski umetnički rad, održava se u okviru Programa saradnje i partnerskih realizacija SULUV i Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Cilj ove prostorne višemedijske instalacije jeste da kroz različite fragmente - objekte, foto, audio i video materijale - posvedoči o umetničkim akcijama i drugim procesima u okviru istraživanja odnosa subjekta i sveta.

Ona predstavlja promenljivu kompoziciju prostorno-vremenskih, egzistencijalnih tema i umetničkom sagledavanju i obrađivanju pomenutih tema.

Samostalna umetnica Danica Bićanić, apsolventkinja doktorskih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, aktivno izlaže od 2006. godine - imala je 8 samostalnih i više grupnih izložbi i nastupa u Srbiji i inostranstvu (Rumunija, BiH, Velika Britanija, SAD, i druge).

Dobitnica je nekoliko nagrada i članica Predsedništva SULUV.

Komentari (0)

Kultura