Reflektor

Premijera "Crnog leptira" u Pozorištu na Terazijama: Predstava inspirisana muzikom Yu grupe

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2022

-

23:51

Premijera "Crnog leptira" u Pozorištu na Terazijama: Predstava inspirisana muzikom Yu grupe
Premijera "Crnog leptira" u Pozorištu na Terazijama: Predstava inspirisana muzikom Yu grupe - Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Novu sezonu Pozorište na Terazijama otvarilo je večeras premijerom predstave "Crni leptir", po tekstu Spasoja Ž. Milovanovića, u režiji Marka Jovičića, inspirisanom muzikom legendarne Yu grupe.

"Crni leptir" je po mnogo čemu spektakularan.

Ima dupli glumački ansambl, što je najveća podela u istoriji našeg pozorišta, Tokom trosatnog izvođenja publika je imala prilike da čuje 27 kompozicija najdugovečnijeg rok benda na ovom prostoru, sa gudačima, trubama, saksofonima, udaraljkama…, džez i bluz elementima.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

 

Glavni junaci su dvoje mladih – devojka koja želi da spasava svet, okupljena svojim poslom, i mladi bokser, kojima će se, uprkos svim njihovim različitostima desiti neočekivana romansa.

Priča je isprepletana i odnosima između braće zainteresovane za istu ženu, prljavim tajkunskim poslovima, ucenama, građevinskom mafijom…

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

 

Pesme YU grupe su uklopljene u radnju u pedesetak vrlo kratkih scena, a glavni protagonisti se presvlačili su se večeras čak trideset puta tokom predstave.

Glavnu junkinju Petru, u dve ravnopravne glumačke podele, igraju Srna Ðenadić i Kristina Jovanović, partneri su im Nikola Šurbanović i Vedran Borovčanin koji igraju Aleksandra Dragina.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

 

Večeras je Nikola Šurbanović pokazao izuzetnu glumačku klasu i sigurnost na sceni u veoma zahtevnom mjuziklu.

U podeli su i Marko Radojević, Arsenije Tubić, Dimitrije Ilić, Igor Damjanović, Dušan Radović, Maja Noveljić, Minja Petrović, Milan Milosavljević, Ana Radivojević, Rok Radiša, Milan Antonić, Žarko Dimovski, Aleksandar Gligorić, Jelena Arsić, Barbara Milovanov, Katarina Jovanović, Ana Vučić, Isidora Vlček, Dušan Svilar...

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

 

U autorskoj ekipi "Crnog leptira" su i dramaturzi Lazar Stanivuk i Dušan Stojanović, dirigent Milan Nedeljković, kostimografkinja Tatjana Radišić i scenografkinja Kristina Vujović.

Muzičke aranžmane i orkestraciju radio je Miloš Branisavljević, koji je istakao da su morali da sve adaptiraju dramaturgiji.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

 

Koreografkinja Milica Cerović najavljuje razne plesne stilove u predstavi, scenske pokrete kao rokenrol žurke, neke začudne koreografije, čak i koreografisan boks.

Sutra je takođe na programu premijerno izvođenje, a reprize premijere najavljene su 30. oktobra, 5. i 6. novembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura