Reflektor

Deveto izdanje "Pod krošnjama na Štrandu" počinje 5. jula

Komentari

Autor: Euronews

02/07/2021

-

13:59

Deveto izdanje "Pod krošnjama na Štrandu" počinje 5. jula
Deveto izdanje "Pod krošnjama na Štrandu" počinje 5. jula - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

U organizaciji Heror Media Ponta, Gradske biblioteke u Novom Sadu i Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija 5. jula započinje deveto izdanje manifestacije "Pod krošnjama na Štrandu".

Radionice jezika manjinskih zajednica i znakovnog jezika namenjene su deci uzrasta ped do 12 godina i održavaju se svakog radnog dana od 19 do 20 časova u Biblioteci na Štrandu, a subota je rezervisana za kviz provere znanja stečenog tokom nedelje.

Ove godine na programu su nemački, slovenački, rusinski i znakovni jezik. Za mlade, uzrasta od 13 do 19 godina organizovan je kurs rumunskog jezika.

Takođe, u okviru jezičkih radionica, organizovano je i mini-predavanje o Evropskoj uniji, prilagođeno uzrastima grupa koje pohađaju program "Pod krošnjama na Štrandu".

Više informacija može se pronaći na Fejsbuk stranici Pod krošnjama na Štrandu.

Na sam dan otvaranja manifestacije (5. jula u 18 sati u Biblioteci na Štrandu), nakon prvih radionica za "male" i "velike", od 20 časova na programu je promocija knjige "Mostovi prijateljstva" autora Predraga Starčevića, učitelja iz Pančeva, koji je izabran za jednog od Najboljih edukatora Srbije u 2020. godini. Predgovor za ovu knjigu napisao je Rade Šerbedžija, a izdavač je Heror Media Pont.

Pokrovitelj manifestacije je Uprava za kulturu Grada Novog Sada, uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji, Donaubrücke Neusatz i Ecocivilisation. Zvanična kafa je Doncafe, a prijatelji manifestacije su Coca Cola, Souvenirs i Finger food.

Komentari (0)

Kultura