Reflektor

Film "Bohemian Rhapsody" dnevno donese više od 100.000 evra članovima benda "Queen" i fondaciji Merkjuri

Komentari

Autor: Music news

03/07/2021

-

13:20

Film "Bohemian Rhapsody" dnevno donese više od 100.000 evra članovima benda "Queen" i fondaciji Merkjuri
Queen - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kako piše muzički portal music-news.com grupa "Queen" od filma "Bohemian Rhapsody" zaradi dnevno više do 100.000 evra.

Film "Bohemian Rhapsody", premijerno prikazan 2018. godine, zaradio je više od 900 miliona dolara na blagajnama do danas, a prema najnovijim podacima preostali članovi benda Queen, Brajan Mej, Rodžer Tejlor i Džon Dikon, kao i fondacija s imenom Fredija Merkjuri, dobili su veliki deo tog novca.

Oni, kako piše portal Music news, od filma dnevno zarade više od 100.000 evra.

Kako piše ovaj portal, u godini pre objavljivanja filma, grupa Queen je prijavila dobit od oko 12 miliona evra, da bi posle filma ta dobit skočila na nešto više od 43 miliona evra.

Prošle godine je gitarista grupe "Queen", Brajan Mej, pričao o potencijalu nastavka filma "Bohemian Rhapsody", rekavši da on i ljudi koju su snimili film "zapravo ne misle da postoji mogućnost da se snimi još jedan film", uprkos tome što su prilično ozbiljno pristupili toj ideji.

Posle premijere filma Mej je naglasio da to nije film o grupi, već o Frediju Merkjuriju i da je osnovna ideja filma bila da se Frediju iskaže poštovanje na način na koji bi on sam uživao u tome.

"Sve je tu, humor je tu, talenat je tu, srce je tu. U ovom filmu ima puno suza i puno radosti. Takav je uvek bio Fredi", izjavio je gitarista.

Komentari (0)

Kultura