Reflektor

Zvanična selekcija Kanskog festivala biće poznata 3. juna

Komentari

Autor: Euronews

18/05/2021

-

10:06

Zvanična selekcija Kanskog festivala biće poznata 3. juna
Zvanična selekcija Kanskog festivala biće poznata 3. juna - Copyright EPA/ SEBASTIEN NOGIER

veličina teksta

Aa Aa

Zvanična selekcija 74. Filmskog festivala u Kanu koji će se održati od 6. do 17. jula, biće objavljena 3. juna, najavili su organizatori.

Nakon godine ispunjene neizvesnošću kada i u kom obliku će se održati jedan od najpoznatijih evropskih festivala, konferencija za medije na kojoj će biti saopštena zvanična selekcija, biće održana u UGC Normandi bioskopu u Parizu, koji 19. maja, posle više od pola godine pauze izazvane pandemijom, ponovo počinje sa radom.

Prošle godine selekcija je saopštena na onlajn konferenciji.

EPA/ SEBASTIEN NOGIER

Zlatna palma, glavna festivalska nagrada

Organizatori najavljuju da će se poštovati epidemiološke mere i da će moći da se popuni samo 35 posto prostora u bioskopu, a u planu je da se ograničenja za bioskopsku publiku u potpunosti ukinu 30. juna.

Festival bi trebalo da otvori mjuzikl "Anet" Leosa Karaksa, a potvrđeno je da će u takmičarskom programu biti film "Benedeta" Pola Verhovena.

Sve je izvesnije da će festival biti održan prema planu, iako se očekuje da će broj inostranih zvanica biti manji nego što je uobičajeno. Nadu uliva poboljšanje situacije u zdravstvenom sistemu Francuske u borbi protiv kovida-19, budući da se očekuje da će do sredine juna 30 miliona ljudi primiti barem jednu dozu vakcine.

Komentari (0)

Kultura