Poznati

Karla Bruni, Šarlot Rempling, Viktorija Abril: Slavne Francuskinje brane Depardjea od optužbi za silovanje

Komentari

Autor: Tanjug

26/12/2023

-

19:11

Karla Bruni, Šarlot Rempling, Viktorija Abril: Slavne Francuskinje brane Depardjea od optužbi za silovanje
Žerar Depardje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više od 50 francuskih glumaca, scenarista i producenata objavilo danas tekst u listu Figaro, kojim je stalo u odbranu filmske zvezde Žerara Depardjea uprkos sve većem dovođenju u pitanje njegovog ponašanja prema ženama tokom pet decenija karijere.

Pomenuti tekst potpisale su mnoge slavne ličnosti, među kojima i glumica, pevačica i bivša prva dama Francuske Karla Bruni, nekadašnja Depardjeova partnerka Karol Buske i glumci Pjer Rišar, Šarlot Rempling i Viktorija Abril, prenosi AP. 

Agencija napominje da su blizu polovine od ukupno 56 potpisnika bile žene, a mnogi pripadaju Depardjeovoj generaciji.

Nakon ovog izliva podrške zastupnici žrtava navodnog seksualnog zlostavljanja bili su užasnuti, ističe agencija.

Depardje (74) je negirao optužbe, a pomenuti esej podrške nazvao je prelepim.

"Francuska mu toliko duguje"

Potpisnici teksta pored ostalog navode da ne "mogu da ćute pred linčem i bujicom mržnje koja se obušava na njegovu ličnost".

"Kada je Žerar Depardje na meti, napadnuta je filmska umetnost. Francuska mu toliko duguje i lišiti se ovog velikog glumca bio bi poraz i smrt umetnosti", navodi se u tekstu koji je objavio Figaro.

AP podseća da je francuskom glumcu izrečena preliminarna optužba za silovanje i seksualni napad 2020. godine, nakon što ga je tužila glumica Šarlot Arnol, a desetine drugih žena ga je optužilo za uznemiravanje ili seksualno zlostavljanje.

Nedavno emitovan dokumentarni film "France 2", pored ostalog, prikazao je optužbe protiv Depardjea za seksualno zlostavljanje, koje je iznelo 16 žena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin