Poznati

Novi trend u Velikoj Britaniji: Klubovi koje su otvoreni samo danju, pokrenuo ih poznati glumačko-rediteljski par

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2024

-

14:39

Novi trend u Velikoj Britaniji: Klubovi koje su otvoreni samo danju, pokrenuo ih poznati glumačko-rediteljski par
Novi trend u Velikoj Britaniji: Klubovi koje su otvoreni samo danju, pokrenuo ih poznati glumačko-rediteljski par - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ako volite noćni izlazak, ali vam u baru glava klone kad bude kasno, rešenje je dnevni noćni klub. Glumica Viki Meklur i njen suprug reditelj Džoni Oven pokrenuli su u Londonu klupsko veče koje se otvara danju, a zatvara dovoljno rano da po odlasku možete da kupite ulični ćevap, sednete na poslednji voz i stignete kući da odgledate subotnji TV program. 

Ideja je da sledećeg jutra budete dovoljno sveži da svoju decu odbacite do njihovog društva.
Kao aluzija na "Noćnu groznicu" grupe "Bi-Džiz", ove celodnevne diskoteke zovu se "Dej Fiver" (Day Fever), gde je provod više "celodnevni" nego "celonoćni", navodi BBC.

"To je popodnevni noćni klub za ljude određenog uzrasta. Volim da se sastajem sa drugovima, da popijem nekoliko pića, da igram, ali isto tako volim da posle kupim neplanirani jelo sa karijem, da ne čekam u redovima za taksi i da budem kući dovoljno rano za TV, a da mi sve to ne pokvari nedelju. Za mene sada izlazak znači na danju – i pomislio sam da postoji pravo tržište za ljude sa sličnom vibracijom", kaže Džoni (52) i dodaje.

Takve diskoteke namenjene su osobama starijim od 30 godina, gde se vrata otvaraju u 14:00, poslednji ulazak je u 16:00. Od posetilaca se traži da budu ljubazni i ohrabruju ih da se elegantno oblače kao nekada kada su odlazili u noćni izlazak.

"Muzika je tako moćna stvar za sve nas, jedno je slušati je slušalicama, u kući ili kolima, ali kada ste na podijumu za igru, sa svojim drugovima, ona zaista stvara uspomenu", rekla je Viki.
Di-džejevi su ponekad lično Viki, Džoni i njihova kćerka, voditeljku Radija 1 Kejti Oven, koji biraju između klasičnih stvari za žurke.

Profimedia

 

Njihov prvi dnevni disko eksperiment u gradskoj kući u Šefildu prošlog meseca rasprodat je u roku od 48 sati. Dnevne zabave su sada potvrđene u Londonu, Notingemu i južnom Velsu, kao i povratak u Šefild, a organizatori žele da svoju diskoteku prošire po gradovima širom Velike Britanije.

"Voleli bismo da je vidimo u različitim gradovima tako da svi imaju pristup i dobijamo gomilu poruka na našim društvenim mrežama u kojima se traži da im to prenesemo. I da to bude na pragu, blizu kuće, to je cela poenta, tako da ne morate da idete kasno u noć vozom", rekla je Viki.

Dnevna diskoteka Viki i Džonija uključuje nostalgiju na velikim ekranima, sa klipovima iz starih školskih TV emisija i filmova, kao i retro televizijskim reklamama.

"Užasno mi je što se spuštam niz nostalgičnu zečju rupu, jer to svi volimo kada dođemo do određenih godina", dodala je Viki (40).

Istraživanje BBC-ja pokazalo je da se više od polovine svih klubova u Velikoj Britaniji zatvorilo između 2005. i 2015. godine. Džoni želi da pokaže da neki ljudi i dalje žele da plešu i zabavljaju se, samo u nešto ranijim terminima nego ranije.

Komentari (0)

Magazin