Poznati

Hoakin Finiks apeluje na vlasnike ranča na Floridi: Oslobodite medvede koji su inspirisali Diznijev film

Komentari

Autor: Indiewire

02/08/2021

-

09:44

Hoakin Finiks apeluje na vlasnike ranča na Floridi: Oslobodite medvede koji su inspirisali Diznijev film
Hoakin Feniks - Copyright AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Povucite iz šou biznisa medvede Bambija i Bruna i dozvolite da vam pomognem da ih prebacimo u akreditovano stanište za životinje, ovako bi ukratko glasio apel Hoakina Finiksa koji je, prema IndieWire, uputio vlasnicima ranča Bearadise na Floridi.

Oskarovac koji je, naime, vegan od malih nogu i aktivni borac za prava životinja nedavno je saznao da se pomenuti medvedi iznajmljuju za venčanja, rođendanske zabave, kao i za potrebe filmske i TV produkcije. Upravo ova dva pomenuta meda su inspirisala autore Diznijevog animiranog ostvarenje "Brat medved" ("Brother Bear" iz 2003. godine) u kom je jednom od junaka (Kenai) glas pozajmio Finiks.

"Ovi medvedi zaslužuju bolje od života na putu, gde im se oduzima sve ono što je za njih prirodno i važno. Siguran sam da ovo možete shvatiti, ukoliko sebe samo zamislite u situaciji u kojoj su oni. Iz prve ruke znate da su medvedi znatiželjne i komplekse životinje koje vole da se penju, kopaju, igraju... Bambi i Bruno nikada neće doživeti život u divljini, nikada neće uspeti da nanjuše i prate trag lososa ili pređu planine, ali se njihov život može poboljšati. Hoćete li, molim vas, razmisliti o tome da okončate njihova putovanja i pružite im priliku da žive samo kao medvedi", naveo je Feniks u pismu.

Animirani film "Brat medved" (u prevodu se nalazi i "Legenda o medvedu"), a u režiji Erona Blejsa i Roberta Volkera, govori o hrabrosti i častu, ali i o uspoznavanju samog sebe. Radnja je smeštena u veličanstvenu, živopisnu prirodu američkog severozapada, a prati dečaka po imenu Kenai čiji će se život neočekivano promeniti kada ga Veliki duh transformiše u medveda, biće koje mrzi više od svega.

Kenai se sprijateljuje sa mladunčetom medveda, Kodom, i započinje ostvarenje svoje namere da se vrati u ljudski oblik. U međuvremenu njegov brat koji ne zna da je Kenai sada medved, kreće u lov na njega jer želi da osveti brata i odbrani čast porodice.

Komentari (0)

Magazin