Poznati

Počinje suđenje za ubistvo iz nehata Aleku Boldvinu: Ako bude proglašen krivim, preti mu kazna zatvora do 18 meseci

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2024

-

18:42

Počinje suđenje za ubistvo iz nehata Aleku Boldvinu: Ako bude proglašen krivim, preti mu kazna zatvora do 18 meseci
Suđenje Aleku Boldvinu - Copyright Tanjug AP/Luis Sánchez Saturno/Santa Fe New Mexican via A

veličina teksta

Aa Aa

Suđenje američkom glumcu Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata tokom snimanja filma "Rast" trebalo bi da počne danas, iako još nije poznato da li će Boldvin svedočiti.

Boldvinu koji je bio na slobodi bez kaucije dok je čekao suđenje, iako ne može da pije alkohol ni da poseduje vatreno oružje, preti kazna do 18 meseci zatvora ako bude osuđen, prenosi Asošiejted pres.

Glumac je u ponedeljak bio na pripremnom ročištu o dozvoljenim dokazima i očekuje se da će biti na sudu svakog dana.

Izbor porote poeće danas, a sudija Meri Marlou Samer rekla je u ponedeljak da očekuje da ih to što je Boldvin slavna ličnost neće sprečiti da izaberu porotu za jedan dan i da počnu uvodne reči počevši od srede.

Boldvin je ostao pri izjavi da nije kriv i rekao da nije povukao okidač dok je vežbao vađenje pištolja na probi kada je ubijena direktorka fotografije Halina Hačins i ranjena još jedna osoba, ali tužioci su tvrdili da je Boldvin ignorisao bezbednosne standarde u vezi sa rukovanjem vatrenim oružjem na setu.

Tanjug AP/Ross D. Franklin

 

Njegovi advokati su naveli da ne bi trebalo da bude proglašen krivim jer nije imao razloga da misli da je pištolj napunjen pravim metkom, jer bojeva municija navodno nije bila dozvoljena na snimanju.

Očekuje se da će suđenje, koje će se prenositi uživo, trajati oko dve nedelje, a održaće se u okružnom sudu okruga Santa Fe u Novom Meksiku.

Hačins je ubijena 21. oktobra 2021, tokom slučajne pucnjave, a Boldvin je držao pištolj kada je ispaljeni metak pogodio Hačins u grudi, a režisera Džoela Souzu u rame. 

Iako je Boldvin rekao da nije povukao obarač, tužilaštvo je navelo da postoje njegove fotografije sa prstom na obaraču, kao i da pištolj ne može da opali ako nije povučen okidač. 

U nedavno objavljenim sudskim dokumentima, tužioci tvrde da Boldvin "nije imao kontrolu" nad svojim emocijama na snimanju i da je "često vrištao i psovao sebe, članove ekipe ili nikog određenog bez nekog posebnog razloga“.

Hana Gutijerez-Rid je u martu proglašena krivom za ubistvo iz nehata zbog uloge u smrti Hačins. 

Ona je optužena da je zanemarila bezbednosne protokole koji su mogli da identifikuju žive metke i dobila je maksimalnu kaznu od 18 meseci za ubistvo iz nehata nakon što je sudija presudio da nije preuzela odgovornost niti pokazala kajanje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin