Poznati

Frontmen grupe Ramštajn optužen za nezakonitu prodaju digitalnih predmeta

Komentari

Autor: Euronews Srbija, today.in-24, RIA novosti

28/08/2021

-

18:30

Frontmen grupe Ramštajn optužen za nezakonitu prodaju digitalnih predmeta
Til Lindeman - Copyright EPA/CLEMENS BILAN

veličina teksta

Aa Aa

Pevač nemačkog benda "Ramštajn" Til Lindeman pre nekoliko dana najavio je prodaju serije digitalnog sadržaja koja će imati raznoliku količinu sadržaja koji su napravljeni tokom snimanja spota "Ljubimi Gorod" u muzeju "Ermitaž" u Sankt Peterburgu, piše tudej-in-24.com. 

Lindeman je na Instagramu najavio puštanje u prodaju pet nezamenjivih tokena (NFT), koje je nazvao NFTill. Pet tokena, koji prikazuju njegove nastupe u Ermitažu, dostupni su na tržištu i koštaju od 199 do 100.000 evra.

Međutim, muzej je na ovo odmah reagovao i oglasio se na društvenim mrežama gde je rečeno da pevač to čini mimo dogovora i da je to nezakonito.

"Upotreba slika iz zbirke i enterijera muzeja kao dela zbirke tokena, koja je takođe identifikovana kao Ermitaž edišn, nije dogovorena sa muzejom", navode iz ove ustanove.

Muzejske vlasti su dodale da su odobrile korišćenje muzeja kao deo kulturnih aktivnosti, međutim upozorile su pevača da ne sme da krši autorska prava. 

Kako su dalje naveli u svom saopštenju, Lindeman je potpisao ugovor sa "Ermitažom" u kojem je jasno utvrđeno da se slike i svi probni snimci mogu koristiti isključivo u video spotu.

AP/STR

 

Inače, kako pišu Ria novosti, muzej je u maju frontmenu grupe dozvolio da snimi spot za čuvenu pesmu na ruskom jeziku "Ljubimi Gorod" koju je Lindeman izveo na ruskom.

Komentari (0)

Magazin