Poznati

Album "Donda" konačno ugledao svetlo dana, ali Kanje Vest tvrdi da je to učinjeno bez njegove dozvole

Komentari

Autor: Variety

31/08/2021

-

11:55

Album "Donda" konačno ugledao svetlo dana, ali Kanje Vest tvrdi da je to učinjeno bez njegove dozvole
Kanje Vest - Copyright AP/Michael Wyke

veličina teksta

Aa Aa

Album Kanjea Vesta "Donda" konačno je objavljen, ali reper sada tvrdi da ga je Univerzal mjuzik grup, krovna kompanija iza diskografske kuće Def Džem, lansirala bez njegovog odobrenja.

Muzičar je u nedelju na svom Instagram profilu napisao: "Universal je objavio moj album bez mog odobrenja i blokirao je strimovanje 'Jail 2'".

Predstavnici te kompanije nisu komentarisali optužbe ekscentričnog repera, prenosi Varajeti.

"Jail 2" je njegova 24. pesma koja je neposredno nakon objavljivanja albuma bila nedostupna za strimovanje, ali je nekoliko sati kasnije odblokirana.

Dešava se da pesme budu blokirane na striming servisima kakav je Spotifaj, kada je za njih vezan neki problem sa autorskim vlasništvom. 

Ta, kao i pesma "Jail", izazvale su velike kontroverze poslednjih nekoliko dana, jer se u njima pojavljuju Merilin Menson koji je optužen za seksualno zlostavljanje nekoliko žena, kao i DaBaby koji je proteklih nedelja uzdrmao javnost homofobičnim komentarima.

Oba muzičara pojavila su se na Vestovom četvrtom "Donda" događaju u Čikagu, zbog čega je reper žestoko kritikovan na društvenim mrežama. 

Ukoliko album "Donda" ove nedelje bude dostigao prvo mesto na Bilbord listi, Kanje Vest oboriće rekord kao izvođač sa najviše broj jedan albuma na toj listi u ovom veku.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin