Poznati

Merilin Menson se predao policiji, njegov advokat tvrdi da su optužbe smešne

Komentari

Autor: Deadline/People

10/07/2021

-

10:38

Merilin Menson se predao policiji, njegov advokat tvrdi da su optužbe smešne
Merilin Menson - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Muzičar Merilin Manson (52) se predao policiji nakon što je izdat nalog za njegovo hapšenje zbog optužbi da je napao snimatelja na koncertu u Nju Hempširu, piše Deadline.

Nalog koji je policija objavila 25. maja, tereti Mensona za napad koji se navodno dogodio 18. avgusta 2019. u Benk Nju Hempšir Paviljonu, amfiteatru u kom je muzičar nastupao i ističe da "nije seksualne prirode". Snimatelj je navodni napad prijavio dan posle koncerta, ali je bilo potrebno nekoliko meseci da se istraga privede kraju.

Manson se konačno 2. jula predao policijskoj upravi Gilford, ali je nakon što je procesuiran i saslušan, pušten da se brani sa slobode, uz garancije, pre svega, da neće imati kontakt sa navodnom žrtvom.

"Zadovoljni smo Mensonovom odlukom da se konačno odazvao i predao policiji, pošto je nalog za hapšenje raspisan još od 2019. godine", kazao je čelnik policije i objasnio da će sada sud odrediti datum početka suđenja nakon što vlasti Nju Hempšira dobiju svu neophodnu papirologiju iz Los Anđelesa.

Mansonov advokat nedavno je izjavio da su optužbe snimateljice, koja traži odštetu od 35.000 dolara, smešne jer svako ko je ikada prisustvovao nekom njegovom koncertu dobro zna koliko on zna biti provokativan na sceni.

U međuvremenu protiv pevača iznete i mnogo ozbiljnije optužbe. U maju ga je njegova bivša asistentkinja Ešli Volters, naime, tužila ga za navodno seksualno zlostavljanje, navodeći da je Menson bio "zastrašujući i nasilan šef, koji je prijateljima govorio da mogu da dodiruju i ljube i terao je da radi i po 48 sati bez pauze".

Takođe, u februaru je izdavačka kuća Loma Vista Rekordings odustala od saradnje s njim, nakon tvrdnji njegove bivše devojke, glumice Evan Rejčel Vud, da ju je muzičar "užasno zlostavljao".

Menson i njegov menadžment odbacili su i ove optužbe.

Komentari (0)

Magazin