Poznati

Jutjub blokirao dva R. Kelly kanala, nakon što je muzičar optužen za zlostavljanje

Komentari

Autor: Variety

06/10/2021

-

22:17

Jutjub blokirao dva R. Kelly kanala, nakon što je muzičar optužen za zlostavljanje
R. Keli - Copyright AP/Antonio Perez

veličina teksta

Aa Aa

Jutjub je odlučio da zabrani dva službena kanala R&B zvezde, muzičara R.Kelly koji je 27. septembra na sudu u Njujorku proglašen krivim za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje.

Kako prenosi Variety, dva kanala pod nazivima RKellyTv (3,5 miliona pratilaca) i RKellyVevo (1,6 miliona pratilaca) zauvek su sklonjeni sa jedne od najvećih muzičkih platformi, a muzičaru je zabranjeno i da u budućnosti kreira nove kanale na Jutrjubu.

"Iako će njegova muzika i dalje biti prisutna na servisu, možemo samo potvrditi da smo odgovorno uklonili kanale kojima je muzičar samostalno upravljao", izjavio je predstavnik Jutjuba.

Zvanični nalozi na Tviteru, Instagramu i Fejsbuku nekadašnje muzičke zvezde su, takođe, odnedavno zatvoreni.

Muzičara očekuje minimalno 10 godina zatvora

R. Kelly, pod punim imenom Robert Silvester Keli, najširu popularnost stekao je hit pesmom "I belive I can fly", a već više od dve decenije suočavao se sa brojnim optužbama da je podvodio maloletnice i seksualno zlostavljao mlade žene. Međutim, optužbe nisu podignute sve dok žrtve nisu dale TV intervjue o zlostavljanju koje su pretrpele.

Tužioci su sada naveli da je muzičar koristio slavu i bogatstvo da namami žtrve, obećavajući im da će im pomoći u karijeri. Nekoliko osoba je svedočilo na sudu o mračnim detaljima, tvrdeći da ih je muzičar podvrgavao izopačenim i sadističkim hirovima dok su bile maloletne. 

Optužnica ga je teretila za zlostavljanje šest žena i devojčica, uključujući i preminulu pevačicu Aaliyah, koja je imala 15 godina kada se udala za njega.

Muzičara očekuje minimalno deset godina zatvora, a pravosnažna presuda stupa u maju naredne godine na snagu.

R. Kelly je 2008. godine bio oslobođen optužbi za dečju pornografiju i Ilinoisu, gde se i danas suočava sa dodatnim optužbama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin