Poznati

Tom Henks izdvojio tri svoja omiljena filma

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/11/2021

-

17:15

Tom Henks izdvojio tri svoja omiljena filma
Tom Henks - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

"Forest Gamp", "Spasavanje redova Rajana", "Filadelfija"... Čak i najprobirljiviji filmofili mogli bi da izdvoje barem jedan film Toma Henksa koji im se dopada. Ali koje od njih najviše voli sam Henks?

To pitanje postavljeno mu je u podkastu Bila Simonsa, a glumac je, pre nego što je odgovorio, istakao koji kriterijum je uzeo u obzir.

"Ne biram prema konačnoj verziji filma, nego prema ličnom iskustvu koje sam imao dok sam ih snimao, što se bitno razlikuje", kazao je on.

"Rekao bih da je na prvom mestu 'Njihova liga' (1992), jer celog leta nisam radio ništa drugo, sem što sam igrao bejzbol. Hvatao sam lopte, jeo hotdog, igrao bejzbol celog leta u Evansvilu u Indijani i na Rigli terenu", rekao je glumac.

Dvostruki oskarovac kaže i da mu je naročito značilo to što mu se porodica pridružila. 

"Bilo je to divno leto i cela moja porodica još govori o njemu", rekao je on.

Zatim je izdvojio "Izgnanika".

"Imali smo hrabre avanture dok smo snimali taj film. Bili smo usred okeana pokušavajući da uhvatimo kadar. Bili smo nadomak Fidžija u dve prilike i opet, moja cela porodica je bila sa mnom. Svaki dan smo bili u nekoj avanturi", prisetio se Henks.

Treći film koji voli je "Atlas oblaka" iz 2012. godine, koji pamti po snimanju u Nemačkoj.

"Snimali smo ga iz ljubavi, u Berlinu i Drezdenu, kao i na Majorci. To je bio prvi put da sam intenzivno radio u Nemačkoj i bio sam okružen istorijom. Rad je pritom podrazumevao da sam deo velikog skupa fantastičnih ljudi koji su davali sve od sebe", rekao je glumac.

Inače, nedavno je na aukciji prodata lopta Vilson, koja je njegovom liku u "Izgnaniku" bila jedino društvo. Novi vlasnik kupio ju je za čak 308.000 dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin