Poznati

Bono Voks: Neprijatno mi je zbog većine pesama, ne sviđaju mi se ni moj glas ni ime benda "U2"

Komentari

Autor: NME

19/01/2022

-

14:10

Bono Voks: Neprijatno mi je zbog većine pesama, ne sviđaju mi se ni moj glas ni ime benda "U2"
Bono Voks: Neprijatno mi je zbog većine pesama, ne sviđaju mi se ni moj glas ni ime benda "U2" - Copyright EPA/RICCARDO ANTIMIANI

veličina teksta

Aa Aa

Irski muzičar Bono Voks, frontmen grupe "U2", gostovao je zajedno sa gitaristom benda Edžom u podcastu Awards Chatter (The Times) i tom prilikom izjavio da isključuje radio kada čuje da se puštaju pesme njegovog sastava jer ne može da slušati sopstveni vokal, prenosi NME.

Prema njegovim rečima, često mu je neprijatno zbog većine pesama, a jednom prilikom je osetio takav stid kada je, vozeći se u automobilu, čuo s radija pesmu iz ranijeg perioda benda, a objašnjavajući svoje vokalne sposobnosti, ironično je konstatovao da je "posebno ponosan" na pesmu "Vertigo" jer oseća da se s njom posebno dodvoravao publici.

Govoreći o počecima, periodu osamdesetih godina 20. veka, Bono se prisetio i kako je pokojni Robert Palmer jednom prilikom rekao basisti Adamu Klejtonu: "Bože, da li si ikada rekao svom pevaču da samo nekad ode u nižu lagu, učinio bi sebi uslugu i učinio bi uslugu svima nama koji moramo da ga slušamo".

"Ali mislio sam izvan svog tela. Nisam razmišljao o pevanju. Nisam baš razmišljao o promeni tonaliteta. Jesmo li mi ikad promenili tonalitet?", upitao je Bono gitaristu Edža.

Bono Voks, čije je pravo ime Pol Hjuson, kaže da je tek nedavno naučio da peva.

"Verovatno neki ljudi još uvek nisu prepoznali moj talenat, ali ih razumem", kazao je irski muzičar i potom priznao da mu se ne sviđa ime benda "U2".

"Stvarno mi se ne sviđa. U našim glavama bio je to špijunski avion, podmornica, nešto futuristički, a pokazalo se da implicira na neku vrstu pritiska i ne, ne sviđa mi se ime. Ali kao da imam neku vrstu naknadne disleksije", kazao je Bono dodajući da nije shvatao ni da je "The Beatles" loša igra reči.

Prema njegovim rečima, prvi menadžer grupe Pol Mekginis je bio oduševljen imenom, a da je "U2" sjajan naziv obrazlagao je rečima da će samo slovo i broj dobro izgledati na majici.

Bono je rekao da je debitantska ploča "U2" iz 1980. godine, "Boy", sadržavala "vrlo jedinstven i originalan materijal" u smislu stihova, kao i neki "drugi albumi" koji su usledili.

"Ali mislim da nisam popunio detalje. Kad pogledam unazad kažem: `Bože`", dodao je muzičar i zaključio rečima ohrabrenja da je možda svojstveno umetnicima to da budu stalno na ivici svoje sramote.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin