Poznati

Šon Pen pozvao na bojkot dodele Oskara ako se ukrajinskom predsedniku ne dozvoli da održi govor

Komentari

Autor: Tanjug

27/03/2022

-

08:55

Šon Pen pozvao na bojkot dodele Oskara ako se ukrajinskom predsedniku ne dozvoli da održi govor
Šon Pen pozvao na bojkot dodele Oskara ako se ukrajinskom predsedniku ne dozvoli da održi govor - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki glumac Šon Pen (61) pozvao je Holivud da bojkotuje dodelu nagrada Oskar, ukoliko se predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom ne pruži prilika da večeras govori na svečanoj dodeli u Los Anđelesu.

"Pozivam sve koji učestvuju da shvate, iako razumem da je možda ovo njihov trenutak da se proslave nekim filmom, da će više da zasijaju ako iskažu protest i bojkotuju dodelu Oskara", kazao je Pen za CNN, prenosi "Njujork post".

Pen je osvojio dva Oskara i obećao je da će "minirati" javno dodelu nagrada, ukoliko Zelenskom ne daju da priča na manifestaciji.

Jedna od voditeljki na ceremoniji, Ejmi Šumer, predstavila je prošle nedelje ideju da Zelenski govori na dodeli nagrada.

"Kako sam razumeo, doneta je odluka da se to ne učini. Ukoliko Akademija koja dodeljuje nagrade to ne dozvoli, ako oni ne smatraju da treba da podrže lidere u Ukrajini, gde lete meci i bombe, dok istovremeno pokušavaju da zaštite ukrajinsku decu, onda mislim da je ovo najšokantiniji momenat u istoriji Holivuda", kazao je Pen.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Deja

27.03.2022 12:22

Kakve veze ima Zelenski sam ako će da ga dobije?

Magazin