Aktuelno iz kulture

Šon Pen iz Ukrajine poručio: Ako ne popusti - verujem da će gospodin Putin napraviti najstrašniju grešku za čovečanstvo

Komentari

Autor: Variety

26/02/2022

-

09:57

Šon Pen iz Ukrajine poručio: Ako ne popusti - verujem da će gospodin Putin napraviti najstrašniju grešku za čovečanstvo
Šon Pen iz Ukrajine poručio: Ako ne popusti - verujem da će gospodin Putin napraviti najstrašniju grešku za čovečanstvo - Copyright Ukrainian Joint Forces Operation Press Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Oskarovac Šon Pen nalazi se u Ukraniji gde snima dokumentarac o ruskom napadu na Ukrajinu. Kako su mediji već preneli, Pen je u Kijev došao da snimi sve što se trenutno dešava u Ukrajini i da svetu saopšti istinu o napadu Rusije na tu zemlju.

"Već je načinjena brutalna greška jer su oduzeti životi i slomljena srca, i ako ne popusti, verujem da će gospodin Putin napraviti najstrašniju grešku za celo čovečanstvo.

Predsednik Zelenski i ukrajinski narod su se uzdigli kao istorijski simboli hrabrosti i principa. Ukrajina je vrh koplja za demokratski zagrljaj snova. Ako je ostavimo da se sama bori, naša američka duša je izgubljena", istakao je Pen u saopštenju za medije, koje je preneo i Variety.

Holivudski glumac i reditelj je još u novembru prošle godine posetio Ukrajinu, kada je i počeo pripreme za ovaj projekat o krizi koja je potresala dve zemlje.

Iz produkcijske kuće "Vice Studios" potvrdili su da oskarovac Šon Pen planira da snimi dokumentarac o dešavanjima u Ukrajini, pa je stoga odmah i otišao na teren.

Podsetimo, Pen se prvo pojavio u Kijevu na konferenciji za medije gde su vladini zvaničnici te zemlje govorili o detaljima krize koja je eskalirala.

"Šon Pen je među onima koji danas podržavaju Ukrajinu u Ukrajini. Naša zemlja mu je zahvalna na takvom iskazu hrabrosti i poštenja", navodi se u saopštenju kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i dodaje:

"Šon Pen pokazuje hrabrost koja je nedostajala mnogim drugima, posebno nekim zapadnim političarima. Što više takvih ljudi, istinskih prijatelja Ukrajine, koji podržavaju borbu za slobodu, brže ćemo zaustaviti ovu gnusnu invaziju Rusije."

Pen se u Kijevu sastao i sa potpredsednicom vlade Irinom Vereščuk, kao i lokalnim novinarima i pripadnicima vojske.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Srdjan Gunslinger

26.02.2022 12:19

Е, стварно си ме разочарао брате Шоне. Ти, ти који си узео правду у своје руке и убио јадног Тима Робинса....

Kultura