Aktuelno iz kulture

Šon Pen u Ukrajini, snima dokumentarac o ruskom napadu

Komentari

Autor: Variety

25/02/2022

-

09:51

Šon Pen u Ukrajini, snima dokumentarac o ruskom napadu
Šon Pen u Ukrajini, snima dokumentarac o ruskom napadu - Copyright Ukrainian Joint Forces Operation Press Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Oskarovac Šon Pen stigao je juče u Kijev sa idejom da snimi dokumentarac o ruskom napadu na Ukrajinu, prenose svetski mediji.

Holivudski glumac i reditelj se prvo pojavio na konferenciji za novinare u Kijevu, gde su vladini zvaničnici govorili o detaljima krize koja je eskalirala.

Kako javljaju mediji, Pen je u Kijev došao da snimi sve što se trenutno dešava u Ukrajini i da svetu saopšti istinu o napadu Rusije na tu zemlju.

Ukrainian Joint Forces Operation Press Service via AP

 

"Šon Pen je među onima koji danas podržavaju Ukrajinu u Ukrajini. Naša zemlja mu je zahvalna na takvom iskazu hrabrosti i poštenja", navodi se u saopštenju kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i dodaje:

"Šon Pen pokazuje hrabrost koja je nedostajala mnogim drugima, posebno nekim zapadnim političarima. Što više takvih ljudi, istinskih prijatelja Ukrajine, koji podržavaju borbu za slobodu, brže ćemo zaustaviti ovu gnusnu invaziju Rusije."

 

 

Pen se u Kijevu sastao i sa potpredsednicom vlade Irinom Vereščuk, kao i lokalnim novinarima i pripadnicima vojske.

 

Pen je tokom godina bio u centru mnogih antiratnih i humanitarnih operacija. Dokumentarni film iz 2020. godine "Građanin Pen" opisuje glumčeve napore u uspostavljanju neprofitne organizacije Communiti Organized Relief Effort, takođe poznate kao CORE, kao odgovor na zemljotrese na Haitiju 2010.

"CORE je takođe rasporedio timove da pomognu u borbi protiv kovida 19, testiranje i vakcine širom zemlje", prenosi Variety i podseća da je Pen u novembru 2021. posetio Ukrajinu, kada je i počeo pripreme za ovaj projekat i tada je bio u poseti vojsci.

Ukrainian Joint Forces Operation Press Service via AP

 

Iz produkcijske kuće "Vice Studios" potvrdili su da oskarovac Šon Pen planira da snimi dokumentarac o dešavanjima u Ukrajini, pa je odmah i otišao na teren.

Preporuka za vas

Šon Pen dao ultimatum producentima serije o Votergejtu: Ili će svi biti vakcinisani ili se ja ne vraćam na snimanje

Komentari (0)

Kultura