Aktuelno iz kulture

Produkcija našla rešenje, Šon Pen se vratio na posao: Kad snima, svi u ekipi su vakcinisani

Komentari

Autor: Deadline

02/10/2021

-

11:06

Produkcija našla rešenje, Šon Pen se vratio na posao: Kad snima, svi u ekipi su vakcinisani
Šon Pen - Copyright Tanjug/AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

Šon Pen se 30. septembra vratio na posao, pošto je konačno postigao dogovor sa NBCUniversal, studijom koji stoji iza novog projekta o aferi Votergejt u kom učestvuje, a kom je dao ultumatum da se neće vratiti na snimanje ukoliko svi koji su uključeni u rad ne budu vakcinisani protiv korone.

Pen je u julu reagovao u vreme kada je delta soj već "besneo" Los Anđelesom i kada su bile ponovo uvedene mere obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru, a broj novozaraženih koji nisu vakcinisani alarmantno se povećavao na nivou cele zemlje.

Produkcija je ipak nastavila sa snimanjem bez Pena, a sada su kako piše Deadline pronašli kompromisno rešenje. Cela ekipa, naime, koja je bila na poslu 30. septembra imala je dokaz o vakcinaciji.

Poput svih vodećih studija u Holivudu i NBCUniversal je uveo obaveznu vakcinaciju samo za one u "zoni A", dakle glumce i one koji dolaze u neposredan kontakt s njima tokom snimanja. Producenti su saopštili i gde se nalazi klinika gde je moguće primiti neku od vakcina, a članove ekipe su zamolili da po dolasku na posao pokažu dokaz da su primili cepivo protiv korone.

S druge strane, Pen se aktivno zalaže da se uvede obavezna vakcinacija, a kroz svoju nevladinu organizaciju pomaže da ona bude dostupna i beslatna za sve, baš kao i testovi. Njegov stav je da svi u filmskoj industriji moraju insistirati na strogom poštovanju pravila i, pre svega, dostupnosti besplatne vakcine za sve.

"Gaslit" će u svega nekoliko epizoda imati fokus na neispričanim pričama, ali i na zaboravljenim akterima Votergejt afere. Šon Pen igra državnog tužioca Džon Mičela, koji je u to vreme bio i glavni Niksonov savetnik i veliki prijatelja, dok će se u ulozi Marte, supruge Džona Mičela, naći Džulija Roberts.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura