Poznati

Šon Pen: Frustriran sam svetom i drago mi je što sam star, pa neću videti kuda će stvari otići

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Yahoo Entertainment

19/01/2022

-

16:43

Šon Pen: Frustriran sam svetom i drago mi je što sam star, pa neću videti kuda će stvari otići
Šon Pen - Copyright Tanjug/AP/Brynn Anderson

veličina teksta

Aa Aa

Starenje je manje-više greh u Holivudu, ali glumac i reditelj Šon Pen (61) zbog toga, čini se, nije uopšte zabrinut. Naprotiv, on je nedavno u intervjuu za Toronto Sun izjavio da je srećan što je ostario, tako da neće morati da gleda apokaliptičnu budućnost sveta.

"Pomalo sam frustriran svetom. Drago mi je što sam star i što neću morati da se nosim s tim kuda stvari idu", kazao je Pen, prenose mediji.

Iako na prvi pogled deluje da su ovi mračni komentari holivudskog veterana inspirisani takozvanom kulturnom otkazivanja, on zapravo osuđuje, na prvom mestu, one koji biraju probleme oko kojih bi čovečanstvo trebalo da bude uznemireno, a potom i ljude koji pristaju na to.

"Previše brinemo oko toga hoće li nas optužiti licemerni samoproklamovani pravednici, koji gledaju samo da dobiju brzu nagradu", istakao je Pen.

Pen nikada nije imao problem da kaže šta misli, čak se i aktivno uključi u različite kampanje. Bio je jedan od glasnih kritičara Donalda Trampa i njegove administracije, a nema dobro mišljenje ni o pokretu #MeToo jer smatra da ne doprinosi rodnoj ravnopravnosti.

U julu je dao ultimatum producentima serije "Gaslit" da se neće pojaviti na snimanju sve dok cela ekipa koja radi na projektu ne bude vakcinisana. Javno je izjavio i da u bioskopima ne želi na projekciji njegovog filma "Flag Day" one koji se protive vakcini i merama protiv suzbijanja pandemije koronavirusa.

Ostvarenje "Flag Day", podsetimo, premijerno je prikazano na 74. Kanskom festivalu i ovim filmom se Pen posle pet godina vratio režiji. U pitanju je adaptacija knjige američke novinarke Dženifer Vogel, životna priča autorke o ocu, prevarantu koji uprkos tome što ide iz nevolje u nevolju pokušava da zadrži iluziju "američkog sna". Iako je na ivici propasti, svoju decu obožava, a naročito je prisan njegov odnos sa ćerkom. No, ćerkin svet se ruši kada shvata da joj je otac običan falsifikator...

Pen tumači glavnu ulogu, a u glumačkoj podeli su i njegov sin i ćerka iz braka sa glumicom Robin Rajt, Hoper i Dilan Pen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin