Poznati

Prodaju Tvitera Ilonu Masku komentariše i Kejt Blančet: "Opasno, vrlo opasno"

Komentari

Autor: Variety

27/04/2022

-

21:01

Prodaju Tvitera Ilonu Masku komentariše i Kejt Blančet: "Opasno, vrlo opasno"
Prodaju Tvitera Ilonu Masku komentariše i Kejt Blančet: "Opasno, vrlo opasno" - Copyright Tanjug/AP/Alberto Saiz, Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Kejt Blančet, koja je prošle godine igrala u Netfliksovoj hit komediji "Ne gledaj gore!" (Don't Look Up), primetila je određene paralele između stvarnog života i tog filma, kada je objavljeno da je Ilon Mask kupio društvenu mrežu Tviter za 44 milijarde dolara.

"To je opasno, vrlo opasno, to je sve što imam da kažem", izjavila je Blančet za Variety povodom prodaje Tvitera.

U filmu "Ne gledaj gore!" Mark Rajlans igra Pitera Išervela, ekscentričnog izvršnog direktora velike firme, koji profitira od toga što će kometa udariti u Zemlju, a njegov lik delimično je zasnovan na Masku, Džefu Bezosu, Marku Zakerbergu i Stivu Džobsu.

Prema mišljenju Blančet, nakon prodaje Tvitera, Rajlansov lik izgleda još sličnije tim liderima iz stvarnog života.

"Mislim da budućnost često nastaje u umu umetnika. Adam je ovo napisao još pre pandemije i interesantno je videti koliko značenja ovom radu daje publika. Da je publika gledala isti scenario, istu priču, odigranu na isti način, ali pre pandemije, odgovor bi bio sasvim drugačiji, kao i pouka. To govori o moći duha vremena i epohe u kojoj živimo", ocenila je glumica.

Ona je postala druga najmlađa dobitnica nagrade "Čaplin" Filmskog udruženja Linkoln centra, čiji su laureati Spajk Li, Helen Miren, Robert De Niro, Morgan Frimen, Meril Strip i druge filmske ikone.

Kejt Blančet je sedam puta nominovana za Oskara, a dva puta ga je i osvojila - za uloge u filmovima "Plavi jasmin" i "Avijatičar". 

Od novijih filmova, pored "Don't Look Up", snimila je i "Ulicu košmara" sa Bredlijem Kuperom, u režiji Giljerma del Tora.

Uskoro ćemo moći da je vidimo u filmu "Tar" Toda Filda, zatim filmskoj adaptaciji video igre "Borderlands" Eli Rot i u "Pinokiju" Giljerma del Tora.

Potvrđeno je da će se naći i u prvom filmu Pedra Almodovara na engleskom jeziku pod nazivom "Priručnik za čistačice". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin