Poznati

Val Kilmer otkrio da je morao da moli kako bi ponovio ulogu u nastavku hita "Top Gun"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Headliner

18/05/2022

-

23:48

Val Kilmer otkrio da je morao da moli kako bi ponovio ulogu u nastavku hita "Top Gun"
Val Kilmer otkrio da je morao da moli kako bi ponovio ulogu u nastavku hita "Top Gun" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Val Kilmer je otkrio da je molio producente filma "Top Gun: Maverick" da ponovi svoju ulogu iz prvog dela ovog filmskog klasika i to uz pomoć tehnologije veštačke inteligencije, budući da je bio podvrgnut trahetomiji koja je uticala na njegovu sposobnost govovra.

Glumac (62), koji se proslavio u originalnom blokbasteru iz 1986. kao poručnik Tom "Iceman" Kazanski, priznao je da se "ljudi bore da ga razumeju dok govori", ali tvrdi da je on i dalje "potpuno ista osoba", prenosi portal Headliner.

Nakon godina finansijskih nevolja, njegova bivša devojka Šer platila je njegove medicinske račune kada se probudio u lokvi krvi, koju je iskašljao nakon što je izrasla kvržica i izazvala poteškoće pri gutanju. Dijagnozu raka grla dobio je 2015, a o borbi sa karcinomom Kilmer je s publikom podelio u dokumentarcu "Val" koji je premijerno prikazan prošle godine u Kanu.

Val Kilmer je sada otkrio da, pošto se zbog bolesti našao na crnoj listi Holivuda, bio je primoran da istupi pred producentima kako bi se pojavio u nastavku filma sa Tomom Kruzom.

"Tom je bio Maverik, ali Maverikov neprijatelj je bio Iceman. Njih dvojica su išli zajedno kao so i biber. Nije važno što me producenti nisu kontaktirali. Kao što su The Temptations pevali 'Ain't too proud to beg'", kazao je Kilmer.

Britanska kompanija za veštačku inteligenciju (AI), naime, ponovo je kreirala glas glumca i to sa neverovatno realističnim rezultatima. Kompanija Sonantic sa sedištem u Londonu koristila je Kilmerove glasovne snimke tokom čitave njegove karijere, koji su dostavljeni njihovoj veštačkoj inteligenciji kako bi kreirali realističan, ali veštački model.

Filmski producenti bi potencijalno mogli da koriste alatku - opisanu kao "Photoshop za glas" za glasovne prepiske ako imaju na umu ulogu koja bi odgovarala Kilmeru.

Val, čija je karijera trajala skoro četiri decenije, glumio je u filmskim hitovima kao što su "Willow", "The Doors", "Tombstone" i "Batman Forever".

Preporuka za vas

Val Kilmer podelio svoju životnu priču i borbu sa karcinomom u dokumentarcu: Teško mi je da govorim i da budem shvaćen

Komentari (0)

Magazin