Poznati

Nakit koji je Elvis Prisli poklonio menadžeru na aukciji: Među 200 predmeta - satovi, lančići, zlatno prstenje, gitara

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2022

-

14:19

Nakit koji je Elvis Prisli poklonio menadžeru na aukciji: Među 200 predmeta - satovi, lančići, zlatno prstenje, gitara
Elvis Prisli - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kolekcija nakita, koju je legendardni "kralj roka" Elivis Prisli poklonio svom menadžeru Tomu Parkeru, biće na aukciji 27. avgusta, preneo je Rojters.

Kako se navodi, na aukciji će se naći oko dvesta predmeta, među kojima su satovi, zlatno prstenje optočeno draguljima, dugmad za manžetne, lančići, ali i gitara na kojoj je Prisli svirao tokom čuvenog povratičkog nastupa 1968. godine.

Prisila Prisli, supruga legendarnog muzičara, obezbedila je mnoge predmete koji će se naći na zakazanoj aukciji, navodeći da je bila prinuđena na ovaj korak stalnim prisustvom lažnih artefakata njenog supruga na tržištu.

"Želim da znam sa sigurnošću da će ovi autentični predmeti pripasti nekome ko će brinuti o njima, nekome ko će ih ceniti", rekla je Prisila.

Ona je za Rojters rekla da je ova kolekcija nakita izuzetno zanimljiva i raznovrsna, te da je nastala iz stalnih napora supružnika Prisli da se dosete šta bi bio pravi izbor za poklon.

Zanimljivo je da će se na aukciji naći i neki predmeti koje je dizajnirala Prisila, uključujući artefakte sa logotipom za "TCB bend", prateći Prislijev bend.

Preporuka za vas

Loši geni, a ne zavisnost, ubili su Elvisa, tvrdi istoričarka i autorka nove knjige o Kralju roka

Komentari (0)

Magazin