Poznati

Ilon Mask o seriji "Gospodar prstenova - Prstenovi moći": "Tolkin se okreće u grobu"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

06/09/2022

-

15:48

Ilon Mask o seriji "Gospodar prstenova - Prstenovi moći": "Tolkin se okreće u grobu"
Ilon Mask o seriji "Gospodar prstenova - Prstenovi moći": "Tolkin se okreće u grobu" - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke, Amazon Studios

veličina teksta

Aa Aa

Ilon Mask kritikovao je novu seriju "Gospodar prstenova: Prstenovi moći", koja se emituje na Amazon Prime, "tvitujući" da se pisac Džon R. R. Tolkin "okreće u grobu". 

Prema njegovom mišljenju, "gotovo svaki muški lik u seriji do sada je kukavica, kreten ili oboje", dodajući da je "samo Galadrijela hrabra, pametna i fina".

 

 

Vredi napomenuti da je Mask dugogodišnji rival sa osnivačem Amazona Džefom Bezosom, a animozitet među njima dodatno je pojačan otkako su ovi milijarderi ušli u "svemirsku trku". 

Osnivač kompanije Tesla i SpaceX ima običaj da objavljuje podrugljive objave na Bezosov račun, kao i na račun njegovih kompanija Amazona i Blue Origin.

Prve dve epizode serije "Prstenovi moći", koja je najavljena kao najskuplja serija do sada, stekle su više od 25 miliona gledalaca u prva 24 sata prikazivanja, a kritičari su dali mahom pozitivne ocene, pa je na agregatoru "Rotten Tomatoes" dobila solidnih 84 procenta.

Međutim, mišljenja publike su podeljena, a broj onih koji su nakon premijere na Amazon Prime poželeli da ostave negativan komentar bio je toliki, da je platforma na 72 sata blokirala mogućnost ocenjivanja serije.

"Amazon" svoj potez pravda velikim brojem, kako kažu, "lažnih ocena" i kritika na račun rasne diverzifikacije likova. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin