Poznati

Ana Sorokin o kojoj je snimljena serija "Inventing Anna" se ne predaje: I dalje živim bolje od svih vas

Komentari

Autor: Variety

22/11/2022

-

09:53

Ana Sorokin o kojoj je snimljena serija "Inventing Anna" se ne predaje: I dalje živim bolje od svih vas
Ana Sorokin - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ana Sorokin, osuđena prevarantkinja koja je pod imenom Ana Delvi izmamila na stotine hiljada dolara od svojih žrtava, trenutno se nalazi u kućnom pritvoru pod elektronskim nadzorom, budući da ne želi da napušta Sjedinjene Američke Države i vrati se u Evropu.

Žena o kojoj je snimljena i Netfliksova hit serija "Inventing Anna", od puštanja iz zatvora u februaru 2021. bila je u pritvoru imigracionih službi, jer joj je istekla viza. 

Od prošlog meseca je u kućnom pritvoru, a potpisala je ugovor koji je obavezuje da se drži podalje od društvenih mreža, ali zato i dalje može da prima goste.

Tako je pozirala za fotografe Variety magazina koje je pustila u svoj stan u elitnom delu Njujorka, a tvrdi da ga je finansirala od prodaje reprodukcija svojih crteža koje je nacrtala tokom robije.

"Ne znam zašto su ljudi toliko iznenađeni, nije da sam izvukla iz rukava nešto preko noći. Konstantno sam radila u zatvoru i prodala veliki deo mojih umetnina. Nisam samo besposlena sedela", rekla je Sorokin novinarima, tvrdeći da je od prodatih crteža zaradila više od 200.000 dolara.

Prvu samostalnu izložbu imala je dok je još bila u zatvoru i to u njujorškom "Pablik hotelu" gde je izložila dvadeset crteža.

profimedia

Sa izložbe Ane Sorokin

Okupljeni su rezervisali svoje mesto pre više nedelja, budući da se za ovu izložbu tražila karta više, a među njima su defilovali modeli obučeni u crno, noseći uramljene crteže.

Sada planira još neke zanimljive događaje namenjene VIP zvanicama, a volela bi da ugosti ljude kao što su Ana Vintur, Bret Iston Elis i Ilon Mask. Kaže da bi njena misija bila da se bori za reformu pravnog sistema.

"Osećam da bi bila šteta da protraćim svoj glas i pažnju koju dobijam samo na foto sesije. U jedinstvenoj sam poziciji da imam platformu i kredibilitet, jer sam zapravo bila u sistemu", rekla je ona.

Prevare su, tvrdi Ana, iza nje, ali se još nije izvinila za bilo šta od onoga što je učinila. Ipak, kaže da je sada svesnija načina na koji je javnost percipira, ali da je negativni komentari ne pogađaju.

"To mi je interesantno, brzo to prevaziđem", rekla je ona, dodajući da je vrlo retko nervozna.

Upitana šta je razmišljala u trenutku kada je uhvaćena, kada su njene laži počele da se razotkrivaju, ona je odgovorila: "Nikad to nisam taj redosled događaja posmatrala na takav način. Ne znam".

Variety piše da je na kraju intervjua novinare poslužila vinom i nazdravila uz reči: "Svi kažu da sam siromašna, ali i dalje živim bolje od svih vas".

Priča o lažnoj bogatoj naslednici

Sorokin, koja je rođena u Rusiji, a odrasla u Nemačkoj, infiltrirala se u visoko njujorško društvo predstavljajući se kao bogata naslednica, dok je njen otac zapravo bio skromni kamiondžija, koji se kasnije bavio trgovinom klima uređajima.

AP/Mary Altaffer

 

Pričala je poznanicima da je u Njujork došla kako bi započela sopstveni biznis i za kratko vreme postala miljenica džet-seta Menhetna. Živela je u luksuznim hotelskim sobama, putovala od Omahe do Marakeša, davala visoke napojnice taksistima i portirima i to sve novcem koji je dobijala na prevaru.

U početku, niko od njenih novih prijatelja nije ništa sumnjao kada bi od njih zatražila da joj plate taksi ili avio-kartu svojom kreditnom karticom, jer se pravdala sasvim logičnim izgovorom da joj je suviše komplikovano da prebacuje novac sa računa u Evropi.

Međutim, posle izvesnog vremena, njena igra je razotkrivena, a Ana uhapšena i osuđena 2019. godine na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri do 12 godina. Zbog dobrog vladanja, iza rešetaka je provela četiri godine i puštena u februaru 2021, ali je zatim ponovo odvedena u zatvor, zbog toga što nije ispoštovala rok za napuštanje zemlje.

Puštena je iz pritvora, ali je odabrala da ostane pod elektronskim nadzorom, pre nego da bude deportovana.

Komentari (0)

Magazin