Poznati

Prevarantkinja Ana Sorokin, o kojoj je Netfliks snimio hit seriju, konačno puštena na slobodu

Komentari

Autor: Variety

06/10/2022

-

14:02

Prevarantkinja Ana Sorokin, o kojoj je Netfliks snimio hit seriju, konačno puštena na slobodu
Ana Sorokin - Copyright AP/Mary Altaffer

veličina teksta

Aa Aa

Prevarantkinja Ana Sorokin, poznata i pod lažnim imenom Ana Delvi o kojoj je snimljena Netfliksova hit serija "Inventing Anna" puštena je iz federalnog zatvora uz kauciju u iznosu od 10.000 dolara i trenutno je u jednodnevnom kućnom pritvoru bez pristupa društvenim mrežama.

"Ekstremno smo zahvalni na sudskoj odluci da pusti na slobodu Anu Sorokin", rekao je Dankan Levin, njen advokat.

"Sudija je pravedno prepoznao da Ana ne predstavlja pretnju društvu", dodao je on u izjavi za Variety.

Sorokin je za prevaru odslužila samo tri godine zatvora, nakon čega je puštena na slobodu, ali je ubrzo ponovo uhapšena jer joj je istekla američka viza. 

Sorokin, koja je rođena u Rusiji, a odrasla u Nemačkoj, od 2013. godine se predstavljala kao bogata naslednica - pričala je čas da joj je otac naftni magnat čas bogati biznismen (iako je nekada bio kamiondžija, a potom se bavio trgovinom klima-uređaja).

U Njujork je došla, kako je govorila, kako bi započela sopstveni biznis i za kratko vreme postala miljenica džet-seta Menhetna. Živela je u luksuznim hotelskim sobama, putovala od Omahe do Marakeša, davala visoke napojnice taksistima i portirima...  

Ali ništa od toga Ana nije mogla sebi da priušti, već se iza tog života na visokoj nozi krila prevara jer je ona sve vreme baratala novcem koji nije bio njen i koji je dobijala na prevaru.

U početku niko nije sumnjao da je prevarantkinja, ali je vremenom njeno ponašanje "upalilo lampice". Epilog - Ana je uhapšena 2017, a posle dugog procesa je osuđena 2019. godine na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri do 12 godina. Zbog dobrog vladanja, iza rešetaka je provela manje od četiri godine.

Sorokin je prava na ekranizaciju njene neobične priče prodala striming servisu Netfliks, zahvaljujući čemu je uspela da otplati dugove bankama i kazne u državi Njujork. 

Takođe, zahvaljujući novostečenoj popularnosti, organizovala je izložbu svojih crteža koji su prodavani po ceni od 10.000 dolara.

Sorokin sada radi na NFT kolekciji koja će nositi naziv "Reinventing Anna". 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin