Reflektor

Šta prava Ana Sorokin misli o seriji koja prikazuje njen život, a koja je postala planetarni hit?

Komentari

Autor: HuffPost

12/03/2022

-

15:59

Šta prava Ana Sorokin misli o seriji koja prikazuje njen život, a koja je postala planetarni hit?
Ana Sorokin - Copyright AP/Mary Altaffer

veličina teksta

Aa Aa

Ana Sorokina, osuđena prevarantkinja koja se lažno predstavljala kao bogata naslednica Ana Delvi, smatra da je njen prikaz u Netfliksovoj hit seriji "Inventing Anna" "pomalo lažan".

"Mislim da nisam toliko naređivala drugima. Nisam to sigurno bila stalno, ali jednostavno ne mislim da sam baš toliko drska i bestidna", kazala je Ana za Cosmopolitan o njenom portretu koje je iznela Džulija Garner u projektu producentkinje i scenaristkinje Šonde Rajms, prenosi HuffPost.

Sorokin, koja je rođena u Rusiji, a odrasla u Nemačkoj, od 2013. godine se predstavljala kao bogata naslednica - pričala je čas da joj je otac naftni magnat čas bogati biznismen (iako je nekada bio kamiondžija, a potom se bavio trgovinom klima-uređaja).

U Njujork je došla, kako je govorila, kako bi započela sopstveni biznis i za kratko vreme postala miljenica džet-seta Menhetna. Živela je u luksuznim hotelskim sobama, putovala od Omahe do Marakeša, davala visoke napojnice taksistima i portirima...  

Ali ništa od toga Ana nije mogla sebi da priušti, već se iza tog života na visokoj nozi krila prevara jer je ona sve vreme baratala novcem koji nije bio njen i koji je dobijala na prevaru.

U početku niko nije sumnjao da je prevarantkinja, ali je vremenom njeno ponašanje "upalilo lampice". Epilog - Ana je uhapšena 2017, a posle dugog procesa je osuđena 2019. godine na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri do 12 godina. Zbog dobrog vladanja, iza rešetaka je provela četiri godine.

AP/Steven Hirsch

Ana Sorokin tokom suđenja

Sorokin je izašla iz zatvora 2021, ali je šest nedelja kasnije ponovo bila uhapšena od strane imigracionih službi jer joj je istekla viza. Ona se trenutno nalazi u pritvoru, trudeći se da izbegne deportaciju u Nemačku.

U pomenutom razgovoru za magazin Cosmopolitan, Sorokin je izjavila i to da je serija, koja je dramatizovana verzija njenog nekadašnjeg života, uticala na oblikovanje javnog mnjenja i toga šta ljudi misle o njoj, a što sada utiče na njen život.

"Nastavila sam dalje, apsolutno više nisam na istoj poziciji, ali na mene utiče to kakvim me očima gleda svet i šta drugi o meni misle. Postojim u odnosu na druge i svet, ne postojim sama za sebe", izjavila je nekadašnja miljenica džet-seta Menhetna.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura