Aktuelno iz kulture

Zanimacija za ljubitelje kvizova: Omaž starim crtaćima na Netfliksu u vidu interaktivnog kratkog filma

Komentari

Autor: Euronews Srbija / Mashable

10/03/2022

-

14:32

Zanimacija za ljubitelje kvizova: Omaž starim crtaćima na Netfliksu u vidu interaktivnog kratkog filma
Zanimacija za ljubitelje kvizova: Omaž starim crtaćima na Netfliksu u vidu interaktivnog kratkog filma - Copyright Printscreen YouTube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Nakon velikog uspeha interaktivnog filma "Bandersnatch", Netfliks je nedavno predstavio i novu mešavinu animiranog filma i video igre pod nazivom "Cat Burglar".

Premisa je jednostavna: lukavi mačak pokušava da ukrade neprocenjivo umetničko delo iz muzeja, dok je na dužnosti šarmantni, ali ne naročito bistar pas čuvar. 

Uspeh ili neuspeh njegovog poduhvata zavisi od gledalaca i njihovih odgovora na kviz pitanja.

Svaki put kad mačak pređe u sledeću fazu svog plana, bilo da pokušava da zaobiđe spoljni zid muzeja ili preseče kablove na sigurnosnoj kameri ili ukrade psu ključ od sefa, gledalac dobija pitanje sa dva ponuđena odgovora i vremenski rok za odabir jednog od njih.

Posle svaka tri tačna odgovora, mačka uspeva da prevaziđe bilo kakvu prepreku s kojom se suočava, a dovoljan je jedan pogrešan odgovor, pa da junak nastrada na užasan, ali i istovremeno zabavan način, baš kao što smo navikli u Looney Tunes crtaćima.

Iako je moguće izgubiti "život" u ovoj igri, vraćanje na sam početak ne pada naročito teško, jer je "Cat Burglar" relativno kratak film - traje samo 12 minuta - a izazovi su svaki put pomalo drugačiji, piše Mashable.

Iza crtaća/igre stoji ista ekipa koja je radila "Black Mirror: Bandersnatch", koji je više bio varijanta vizuelnog romana u kom su gledaoci birali kako će glavni lik reagovati u određenim situacijama.

Stiže još jedna kviz serija

Netfliks je u ovoj hibridnoj varijanti sadržaja očigledno prepoznao potencijal, budući da će 1. aprila predstaviti i novu kviz-seriju pod nazivom "Trivia Quest".

Svaka od 30 epizoda prati Vilija, glavnog protagonistu koji odgovaranjem na kviz pitanja, treba da oslobodi svoje prijatelje iz zarobljeništva zlog Rokija.

Epizode imaju po 24 pitanja iz oblasti zabave, sporta, umetnosti, geografije i istorije, a svako od njih donosi određen broj poena.

Čak iako ne znate sve odgovore, imaćete priliku da ponovo odgledate epizodu i skupite dovoljno poena da oslobodite Vilijeve prijatelje. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura