Poznati

Lajonel Riči nastupiće na ceremoniji krunisanja princa Čarlsa III: Ulaznice za koncert deliće se lutrijom

Komentari

Autor: San / Tanjug

11/02/2023

-

14:04

Lajonel Riči nastupiće na ceremoniji krunisanja princa Čarlsa III: Ulaznice za koncert deliće se lutrijom
Lajonel Riči nastupiće na ceremoniji krunisanja princa Čarlsa III - Copyright Tanjug AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Svetska muzička zvezda Lajonel Riči nastupiće na koncertu povodom dvodnevne ceremonije krunisanja novog britanskog kralja Čarlsa III, 7. maja u zamku Vindzor, prenosi dnevni list San. Američki pevač je dugogodišnji prijatelj i poštovalac britanskog kralja (74) i jedan je od ambasadora Prinčevog fonda (The Prince's Trust), dobrotvorne organizacije osnovane 1976. godine.

"Kralj poštuje sve svoje ambasadore i posebno ceni Lajonelovu nepokolebljivu podršku Prinčevom fondu", rekao je za britanski tabloid izvor iz Bakingemske palate.

Ulaznice za koncert deliće se lutrijom i 5.000 karata predviđeno je za građane širom Velike Britanije, dok će preostalih 5.000 biti podeljeno dobrotvornim organizacijama bliskim kraljevskoj porodici, kao i pripadnicima vojske.

Kralj Čarls III će biti krunisan u subotu 6. maja u Vestministerskoj palati, a službu će voditi kenterberijski nadbiskup Džastin Velbi. Istog dana biće krunisana i kraljica supruga Kamila.  Novokrunisani monarh pojaviće se zatim na balkonu Bakingemske palate.

"Narednog dana će biti održan "Koronacioni koncert" na kojem će nastupiti svetske muzičke zvezde, a u ponedeljak 8. maja, javnost će biti pozvana da se pridruži dobrotvornom radu u lokalnim zajednicama", saopšteno je iz Bakingemske palate. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin