Poznati

Mark Volberg: Religija nije popularna u Holivudu

Komentari

Autor: Euronews / Today

27/02/2023

-

14:48

Mark Volberg: Religija nije popularna u Holivudu
Mark Volberg: Religija nije popularna u Holivudu - Copyright Prinstscreen YouTube/TODAY

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Mark Volberg smatra da religija nije popularna u Holivudu i rešen je da svojim primerom pokaže da može biti i drugačije. 

Filmska zvezda Mark Volberg, poznat po filmovima "Noći bugija" i "Ted", veliki je vernik, a prošle nedelje je gostovao u jednoj emisiji sa krstom iscrtanim pepelom na čelu. To je inače običaj koji se praktikuje u prvom danu Velikog posta, koji se u katoličanstvu zove Pepeljava sreda, kada se vernici posipaju pepelom ili, kao Volberg, crtaju krst na čelu.

Glumac kaže da mu nije cilj da bilo kome dosađuje sa tom temom, ali da ne želi da poriče da je vernik.

"Znate, to nije popularno u mojoj industriji, ali ja ne mogu da negiram svoju veru. Važno mi je da to podelim s ljudima. Imam prijatelje iz raznih sfera i različitih veroispovesti, a važno je i njima ukazati čast i poštovanje", rekao je glumac.

Volberg je ranije ispričao da žali zbog uloge u filmu Pola Tomasa Andersona "Noći bugija", jer kako kaže, uloga porno zvezde nije u skladu sa njegovim religioznim vrednostima.

Takođe se izvinio papi Franji tokom sastanka 2015. godine, zbog psovki koje je njegov lik izgovarao u komediji "Ted" .

Volberg je 2022. godine producirao i igrao glavnu ulogu u filmu "Otac Stju", istinitoj priči o amateru bokseru Stjuartu Longu, koji je postao katolički sveštenik.

On je objasnio da je na taj film potrošio na milione dolara sopstvene ušteđevine, ali je film nije uspeo da impresionira kritiku. Primera radi, na sajtu Rotten Tomatoes, ima samo 41 procenat pozitivnih ocena.

Komentari (0)

Magazin